Safranipirnid

Pirnikompott safranisiirupiga sobib hästi ka pühadelauale.

Kogus
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

suuremaid kõvemaid pirne (nt Alexander Lukas)

Suhkrusiirup:

500 g suhkrut

1 l vett

1 g safraniniidikesi

3-4 tähtaniisi

6-8 kardemonikupart

1-2 kaneelikoort

u 1x1 cm tükk värsket ingverit

Valmistamine

Koori pirnid, lõika pikuti pooleks. Uurista välja seemned. Pane kergelt sidrunimahlaga maitsestatud vette, et pirnid ei pruunistuks. 

Pane suhkrusiirupi ained potti, kuumuta, kuni suhkur on lahustunud. Siis lisa pirnid ja keeda tasasel tulel 10-15 minutit. Pirnid ei tohiks liiga pehmeks keeda!

Tõsta kuumad pirnid steriliseeritud kuumadesse purkidesse, siis kalla peale safranisiirup. Kaaneta.

Säilita jahedas.

Serveeri näiteks jäätise või kergelt vahustatud rõõsa koorega. 

Retsept on Rootsi ajakirjast BAKA 3/2010

LISA KOMMENTAAR