450 g spargelkapsast e. brokolit
3,5 sl päevalilleõli
näpuotsaga suhkrut
1 sl seesamiõli
2 suurt küüslauguküünt
2,5 cm kooritud ingverijuurt
300 g šiitake seeni
punt talisibulat
200 g purk vesikastaneid
1 sl Hiina riisiveini
3 sl austrikastet
Serveerimiseks:aurutatudf (täistera)riisi või nuudleid
Lõika spargelkapsas väikesteks õisikuteks, spargelkapsavarred koori ja lõika õhukesteks viiludeks.
Haki küüslauk. Koori ingverijuur, siis lõika peenikesteks ribadeks. Puhasta šiitakeseened, lõika viiludeks. Lõika talisibul 5 cm juppideks. Nõruta vesikastanid, lõika õhukesteks viiludeks.
Kuumuta vokkpann või suur sügav praepann tugeval kuumusel.
Lisa 1,5 sl õli, spargelkapsas ja nõpuotsaga suhkrut. Prae segades minut aega.
Lisa 5 sl vett, kata kaanega ja küpseta u 4 minutit, kuni spargelkapsas on krõmpspehme. Pane brokoli taldrikule.
Pühi pann köögipaberiga puhtaks, pane uuesti tugevale tulele. Lisa ülejäänud päevalilleõli, seesamiõli ja küüslauk-ingver. Lase mõned sekundid sisiseda, siis lisa seened ja talisibul. Prae minut aega.
Lisa vesikastanid, kuumuta segades, kuni vesikastanid on kuumad.
Alanda kuumust, lisa spargelkapsas, riisivein ja austrikaste. Sega läbi.
Serveeri riisi või nuudlitega.
Retsept on Briti ajakirjast Delicious.
Spargelkapsa, šiitake ja vesikastani vokiroog
Spargelkapsas ja šiitake seened saavad kaaslaseks krõmpsuva vesikastani.