Spargelkapsa, šiitake ja vesikastani vokiroog

Spargelkapsas ja šiitake seened saavad kaaslaseks krõmpsuva vesikastani.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
30 minutit
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

450 g spargelkapsast e. brokolit

3,5 sl päevalilleõli

näpuotsaga suhkrut

1 sl seesamiõli

2 suurt küüslauguküünt

2,5 cm kooritud ingverijuurt

300 g šiitake seeni

punt talisibulat

200 g purk vesikastaneid

1 sl Hiina riisiveini

3 sl austrikastet

Serveerimiseks:

aurutatudf (täistera)riisi või nuudleid

Valmistamine

Lõika spargelkapsas väikesteks õisikuteks, spargelkapsavarred koori ja lõika õhukesteks viiludeks.

Haki küüslauk. Koori ingverijuur, siis lõika peenikesteks ribadeks. Puhasta šiitakeseened, lõika viiludeks. Lõika talisibul 5 cm juppideks. Nõruta vesikastanid, lõika õhukesteks viiludeks. 

Kuumuta vokkpann või suur sügav praepann tugeval kuumusel. 

Lisa 1,5 sl õli, spargelkapsas ja nõpuotsaga suhkrut. Prae segades minut aega.

Lisa 5 sl vett, kata kaanega ja küpseta u 4 minutit, kuni spargelkapsas on krõmpspehme. Pane brokoli taldrikule.

Pühi pann köögipaberiga puhtaks, pane uuesti tugevale tulele. Lisa ülejäänud päevalilleõli, seesamiõli ja küüslauk-ingver. Lase mõned sekundid sisiseda, siis lisa seened ja talisibul. Prae minut aega.

Lisa vesikastanid, kuumuta segades, kuni vesikastanid on kuumad. 

Alanda kuumust, lisa spargelkapsas, riisivein ja austrikaste. Sega läbi.

Serveeri riisi või nuudlitega. 

Nipid ja soovitused:

  • Veganliku ja vegetaarse versiooni jaoks kasuta seentega tehtud austrikastet. Tavaline austrikaste taimetoitlastele ei sobi. 

Retsept on Briti ajakirjast Delicious. 

LISA KOMMENTAAR