Kiire kalkuni-korma

Kiire argiõhtu roog, kus saab ära kasutada küpsetatud linnuliha.

Kogus
kahele kuni kolmele
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 sl päevalilleõli

1 hakitud väike sibul

2 sl mahedamaitselist karripastat

250 g õisikuteks lõigatud lillkapsast

300 g küpsetatud kalkuniliha

85 g külmutatud herneid

200 g Kreeka jogurtit

4 sl kohvikoort

2 sl kergelt röstitud mandlilaaste

Serveerimiseks:

poppadum- või naan-leiba

Valmistamine

Kuumuta õli suurel praepannil. Lisa hakitud sibul ja prae tasasel tulel umbes 5 minutit, kuni sibul on kuldne.

Lisa karripasta, prae segades 2 minutit.

Lisa lillkapsaõisikud ja u 200 ml vett. Kuumuta keemiseni, siis kata pann kaanega ja hauta umbes 10 minutit või kuni lillkapsas on krõmpspehme. 

Lisa tükeldatud kalkuniliha ja herned viimaseks 3 minutiks, kuumuta läbi. 

Tõsta pann tulelt, sega hulka Kreeka jogurt ja kohvikoor. Maitsesta soola-pipraga. 

Puista peale mandlilaastud ja serveeri. 

Nipid ja soovitused:

  • Võid kasutada ka kanaliha. Lõika 2 väiksemat kanafileed kuubikuteks. Prae pannil koos sibulaga umbes 8 minutit või kuni kanaliha pruunistuma hakkab. Lisa karripasta ja jätka vastavalt retseptile. 

Retsept ilmus ajakirjas BBC Good Food (detsember 1998)

LISA KOMMENTAAR