Puhasta õunad südamikest, soovi korral koori. Pane ahjupotti, lisa vesi, mõlemad suhkrud ja kaneelikoor.
Kata pott kaanega ning tõsta 180-kraadisesse ahju (pöördõhuga ahi 160C). Sega moosi iga poole tunni tagant. Küpseta umbes 2 tundi või kuni moos on piisavalt paks ja "ahjuõunane". Eemalda kaneelikoor.
Pane kuum ahjuõunamoos steriliseeritud purkidesse ja kaaneta.
Kõiksugu ahjuõunajogurtid on mu poja (12a) lemmikud, nii et ahjuõunamoosi teeme kodus tihti. Lühiajaliseks säilitamiseks ehk siis nädala jooksul söömiseks vähema suhkruga. Sahvrisse panekuks nagu retseptis kirjas.
Tegin puuahjus. Sellest kogusest tuli 0,5 l purk ja üks Hellmann's majoneesi purgi täis. Jube hea mugav teha, muidu õuna moos mulksub pliidil aga niimoodi ahjus vaikselt küpses, ei pidanud jälgima, 1,5 tundi hoidsin, 2 korda segasin vaid aga õunu on, teen veel. Aitäh retsepti eest!
Ahjuõunamoos
Ahjuõunamoos sobib pannkookidele ja saiale, pudrule ja jogurtile.