Omlett gorgonzola ja salveiga

Kasuta 19 cm läbimõõduga praepanni.

Kogus
kahele
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Hommikusöök
Lisategevused

Koostisosad

5 suurt muna

75 g Gorgonzola piccante sinihallitusjuustu

1 tl hakitud värsket salveid

50 g rukolat e. põld-võõrkapsast

1 väike punane sibul

tükk võid

50 g suhkruherneid

veidi palsamiäädikat

soola ja musta pipart

Valmistamine

Lülita sisse ahju grillelement kõige tugevamal kuumusel.

 

Pane rukolalehed eraldi kaussi, lisa kooritud ja õhukeselt viilutatud punane sibul. 

Eralda munakollased ja munavalged. 

Pane munakollased ühte kaussi, vispelda läbi ja sega juurde väikesteks tükkideks lõigatud Gorgonzola. Lisa hakitud salvei ja maitsesta kergelt musta pipraga. 

Vispelda munavalged pehmetipuliseks heledaks vahuks. Sega õrnalt munakollasesegu hulka. 

Kuumuta või praepannil. Kalla munasegu pannile. Küpseta tasasel tulel 4-5 minutit. 

Samal ajal keeda suhkruherneid soolaga maitsestatud vees 3 minutit, siis nõruta ja sega rukolalehtede ja palsamiäädikaga. 

Kui omlett on alt küps ja kergelt kuldne, siis pane omlett koos panniga veel 30 sekundiks kuuma grillelemendi alla, kuni see on ka pealt hüübinud. 

Serveeri koos salatiga. 

Loe veel:

Retsept on Briti ajakirjast Sainsbury's Magazine (March 2006)

LISA KOMMENTAAR