5 suurt muna
75 g Gorgonzola piccante sinihallitusjuustu
1 tl hakitud värsket salveid
50 g rukolat e. põld-võõrkapsast
1 väike punane sibul
tükk võid
50 g suhkruherneid
veidi palsamiäädikat
soola ja musta pipart
Lülita sisse ahju grillelement kõige tugevamal kuumusel.
Pane rukolalehed eraldi kaussi, lisa kooritud ja õhukeselt viilutatud punane sibul.
Eralda munakollased ja munavalged.
Pane munakollased ühte kaussi, vispelda läbi ja sega juurde väikesteks tükkideks lõigatud Gorgonzola. Lisa hakitud salvei ja maitsesta kergelt musta pipraga.
Vispelda munavalged pehmetipuliseks heledaks vahuks. Sega õrnalt munakollasesegu hulka.
Kuumuta või praepannil. Kalla munasegu pannile. Küpseta tasasel tulel 4-5 minutit.
Samal ajal keeda suhkruherneid soolaga maitsestatud vees 3 minutit, siis nõruta ja sega rukolalehtede ja palsamiäädikaga.
Kui omlett on alt küps ja kergelt kuldne, siis pane omlett koos panniga veel 30 sekundiks kuuma grillelemendi alla, kuni see on ka pealt hüübinud.
Serveeri koos salatiga.
Retsept on Briti ajakirjast Sainsbury's Magazine (March 2006)
Omlett gorgonzola ja salveiga
Kasuta 19 cm läbimõõduga praepanni.