(puuviljalist) oliiviõli
1 hakitud sibul
2 peenelt hakitud küüslauguküünt
1 kuubikuteks lõigatud kartul
1 kuubikuteks lõigatud porgand
1 kuubikuteks lõigatud sellerivars
1 kuubikuteks lõigatud apteegitill e. fenkol
1,2 l puljongit
tükk parmesani juustu
400 g purk konservitud kikerherneid
peotäis siledalehist peterselli
soola ja musta pipart
Kuumuta paksupõhjalises potis 2 sl oliiviõli. Lisa sibul ja prae klaasjaks. Lisa küüslauk ja prae läbi.
Lisa kartulid, siis minuti pärast porgandid, siis minuti pärast varsseller, siis minuti pärast apteegitill.
Kalla peale puljong, lisa potti ka parmesanikoorik (parmesan ise lõika laastudeks ja hoia serveerimiseks). Keeda 5-6 minutit.
Lisa nõrutatud ja loputatud kikerherned, keeda 5 minutit. Koori pinnale kogunev vaht.
Maitsesta supp soola-pipraga ja serveeri kohe. Serveerimisel puista peale hakitud peterselli ja parmesanilaaste.
Retsept on Briti ajakirjast Olive Magazine, november 2005
Fenkoli-kikerhernesupp
Sügistalvine supp fenkoli, kikerherneste ja parmesaniga