Fenkoli-kikerhernesupp

Sügistalvine supp fenkoli, kikerherneste ja parmesaniga

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
35 minutit
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

(puuviljalist) oliiviõli

1 hakitud sibul

2 peenelt hakitud küüslauguküünt

1 kuubikuteks lõigatud kartul

1 kuubikuteks lõigatud porgand

1 kuubikuteks lõigatud sellerivars

1 kuubikuteks lõigatud apteegitill e. fenkol

1,2 l puljongit

tükk parmesani juustu

400 g purk konservitud kikerherneid

peotäis siledalehist peterselli

soola ja musta pipart

Valmistamine

Kuumuta paksupõhjalises potis 2 sl oliiviõli. Lisa sibul ja prae klaasjaks. Lisa küüslauk ja prae läbi.

Lisa kartulid, siis minuti pärast porgandid, siis minuti pärast varsseller, siis minuti pärast apteegitill.

Kalla peale puljong, lisa potti ka parmesanikoorik (parmesan ise lõika laastudeks ja hoia serveerimiseks). Keeda 5-6 minutit.

Lisa nõrutatud ja loputatud kikerherned, keeda 5 minutit. Koori pinnale kogunev vaht. 

Maitsesta supp soola-pipraga ja serveeri kohe. Serveerimisel puista peale hakitud peterselli ja parmesanilaaste.

Retsept on Briti ajakirjast Olive Magazine, november 2005

LISA KOMMENTAAR