450 g värskeid puravikke või 10 g kuivatatud porcini kivipuravikke
450 ml keeva vett
2 sl oliiviõli
2 peenelt hakitud šalottsibulat
2 muljutud küüslauguküünt
350 g viilutatud pruune šampinjone
175-200 g pardi rinnafileed
600 ml kanapuljongit
1 sl heledat sojakastet
3 sl hakitud värsket peterselli
soola ja musta pipart
Kui kasutad kuivatatud puravikke, siis pane need keeva veega likku 30 minutiks.
Kuumuta õli suures potis, lisa šalotid ja küüslauguküüned ja prae 1-2 minutit.
Lisa viilutatud šampinjonid. Kuumuta segades 7-8 minutit, sega aeg-ajalt.
Eemalda pardifileelt nahk ja suurem rasv. Pane filee potti, kalla peale puljong. Kuumuta keemiseni, siis kata pott kaanega ja keeda tasasel tulel u 20 minutit või kuni pardiliha on küps.
Võta part kurnlusikaga välja, lase veidi jahtuda ja siis ribasta kahe kahvliga peeneks. Pane uuesti potti.
Lisa leotatud kuivatatud puravikud koos leemega, samuti sojakaste. Maitsesta soola-pipraga parajaks.
Lisa petersell, lase paar minutit tõmmata. Siis serveeri.
Retsept on Briti ajakirjast BBC Good Food (January 1999, Mushroom and duck soup)
Seene-pardisupp
Kuivatatud või värskete puravike ning pardi rinnafileega maitseküllane supp.