Seene-pardisupp

Kuivatatud või värskete puravike ning pardi rinnafileega maitseküllane supp.

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

450 g värskeid puravikke või 10 g kuivatatud porcini kivipuravikke

450 ml keeva vett

2 sl oliiviõli

2 peenelt hakitud šalottsibulat

2 muljutud küüslauguküünt

350 g viilutatud pruune šampinjone

175-200 g pardi rinnafileed

600 ml kanapuljongit

1 sl heledat sojakastet

3 sl hakitud värsket peterselli

soola ja musta pipart

Valmistamine

Kui kasutad kuivatatud puravikke, siis pane need keeva veega likku 30 minutiks. 

Kuumuta õli suures potis, lisa šalotid ja küüslauguküüned ja prae 1-2 minutit.

Lisa viilutatud šampinjonid. Kuumuta segades 7-8 minutit, sega aeg-ajalt. 

Eemalda pardifileelt nahk ja suurem rasv. Pane filee potti, kalla peale puljong. Kuumuta keemiseni, siis kata pott kaanega ja keeda tasasel tulel u 20 minutit või kuni pardiliha on küps. 

Võta part kurnlusikaga välja, lase veidi jahtuda ja siis ribasta kahe kahvliga peeneks. Pane uuesti potti.

Lisa leotatud kuivatatud puravikud koos leemega, samuti sojakaste. Maitsesta soola-pipraga parajaks. 

Lisa petersell, lase paar minutit tõmmata. Siis serveeri.

Nipid ja soovitused:

  • Gluteenivaba versiooni jaoks kasuta gluteenivaba märgistusega Tamari sojakastet.
  • Kui kasutad värskeid puravikke, siis lõika need peale puhastamist vililudeks/tükelda ja lisa potti koos šampinjonidega.

Joogisoovitus:

  • Siia kõrvale soib mõni kvaliteetne ja üsna täidlane punane vein (nt Côtes du Rhône) või noor Rioja. 

Loe veel:

Retsept on Briti ajakirjast BBC Good Food (January 1999, Mushroom and duck soup)

LISA KOMMENTAAR