Marineeritud lehter-kukeseened

See seenehoidis sobib veiseliha juurde, hakklihapallide juurde, ulukiliha juurde.

Kogus
7,5 dl
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

400 g lehter-kukeseeni

10 küüslauguküünt

3 l vett

1 sl jämedat soola

Marinaad:

1 dl 12% äädikat

3 dl suhkrut

3 dl vett

2 rosmariinioksa

10 musta pipart või roseepipart

2 loorberilehte

Valmistamine

Pane puhastatud seened ja kooritud küüslauguküüned potti ja keeda soolaga maitsestatud vees 5 minutit. Siis nõruta ja lase veidi jahtuda.

Marinaadi jaoks pane potti äädikas, suhkur, vesi ja maitseained ning keeda 5 minutit. 

Lisa seened steriliseeritud purkidesse. Kalla peale marinaad, kaaneta ja lase jahtuda. Hoia jahedas.

 

Loe veel:

Retsept on Rootsi ajakirjast Lantliv Mat & Vin 5/2015. Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.

LISA KOMMENTAAR