See seenehoidis sobib veiseliha juurde, hakklihapallide juurde, ulukiliha juurde.
400 g lehter-kukeseeni
10 küüslauguküünt
3 l vett
1 sl jämedat soola
1 dl 12% äädikat
3 dl suhkrut
3 dl vett
2 rosmariinioksa
10 musta pipart või roseepipart
2 loorberilehte
Pane puhastatud seened ja kooritud küüslauguküüned potti ja keeda soolaga maitsestatud vees 5 minutit. Siis nõruta ja lase veidi jahtuda.
Marinaadi jaoks pane potti äädikas, suhkur, vesi ja maitseained ning keeda 5 minutit.
Lisa seened steriliseeritud purkidesse. Kalla peale marinaad, kaaneta ja lase jahtuda. Hoia jahedas.
Retsept on Rootsi ajakirjast Lantliv Mat & Vin 5/2015. Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.
Marineeritud lehter-kukeseened
See seenehoidis sobib veiseliha juurde, hakklihapallide juurde, ulukiliha juurde.