Suahiili riis kõrvitsaga

Särtsakas riisiroog ahjus küpsetatud kõrvitsaga. Suahiili keelt räägitakse Tansaanias, Keenias ja Mosambiigis.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
30 minutit
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 hakitud suur sibul

3 dl basmatiriisi või muud pikateralist riisi

2 cm jupp kooritud ja õhukesteks ribadeks lõigatud ingverijuurt

1 sl vürtsköömneid

1 tl kollajuurt ehk kurkumit

200 g ribastatud kapsast

3 dl vett

1 tl soola

2 dl kookospiima

2 dl keedetud musti ube

2 sl maapähkliõli praadimiseks

Ahjukõrvits:

500 g puhastatud kõrvitsat

2 sl maapähkliõli

2 õhukeselt viilutatud punast tšillit

Valmistamine

Kuumuta potis õli, lisa hakitud sibul ja prae umbes 2 minutit tasasel tulel, kuni sibul muutub klaasjaks. 

Lisa riis, ingver, vürtsköömned ja kollajuur ning prae veel paar minutit. 

Sega juurde kapsas, siis lisa vesi ja sool. Kuumuta paar minutit.

Lisa kookospiim, alanda kuumust. Kata pott kaanega ning keeda tasasel tulel umbes 10 minutit, kuni riis on pehme. 

Sega juurde mustad oad, kuumuta läbi.

Kõrvitsa jaoks kuumuta ahi 225C. Sega ahjuvormis kõrvitsakuubikud, maapähkliõli, tšilli ja sool. Küpseta umbes 20 minutit, kuni kõrvits on pehme ja kenasti kuldne. 

Tõsta riis kaussi, tõsta peale kõrvits ja serveeri. 

Loe veel:

Idee on rootsi ajakirjast Elle mat & vin (Sept-Nov 2008)

LISA KOMMENTAAR