1 hakitud suur sibul
3 dl basmatiriisi või muud pikateralist riisi
2 cm jupp kooritud ja õhukesteks ribadeks lõigatud ingverijuurt
1 sl vürtsköömneid
200 g ribastatud kapsast
3 dl vett
1 tl soola
2 dl kookospiima
2 dl keedetud musti ube
2 sl maapähkliõli praadimiseks
Ahjukõrvits:500 g puhastatud kõrvitsat
2 sl maapähkliõli
2 õhukeselt viilutatud punast tšillit
Kuumuta potis õli, lisa hakitud sibul ja prae umbes 2 minutit tasasel tulel, kuni sibul muutub klaasjaks.
Lisa riis, ingver, vürtsköömned ja kollajuur ning prae veel paar minutit.
Sega juurde kapsas, siis lisa vesi ja sool. Kuumuta paar minutit.
Lisa kookospiim, alanda kuumust. Kata pott kaanega ning keeda tasasel tulel umbes 10 minutit, kuni riis on pehme.
Sega juurde mustad oad, kuumuta läbi.
Kõrvitsa jaoks kuumuta ahi 225C. Sega ahjuvormis kõrvitsakuubikud, maapähkliõli, tšilli ja sool. Küpseta umbes 20 minutit, kuni kõrvits on pehme ja kenasti kuldne.
Tõsta riis kaussi, tõsta peale kõrvits ja serveeri.
Idee on rootsi ajakirjast Elle mat & vin (Sept-Nov 2008)
Suahiili riis kõrvitsaga
Särtsakas riisiroog ahjus küpsetatud kõrvitsaga. Suahiili keelt räägitakse Tansaanias, Keenias ja Mosambiigis.