Riivkartulikook tšillimunadega

Toekas tudengieine, mis valmib alguses pannil ja siis pannakse grillelemendi alla (vali ka pann vastavalt sellele!)

Kogus
kahele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

550 g kartuleid

1 sibul

2 sl oliiviõli

4 muna

1 hakitud punane tšilli või näpuotsaga tšillihelbeid

2 sl hakitud värsket koriandrit soovi korral

soola ja musta pipart

Serveerimiseks:

soovi korral leiba või saia

Valmistamine

Koori kartulid, riivi jämeda riiviga. Pigista käte abil kartulid võimalikult kuivaks, siis tõsta köögipaberile tahenema. 

Koori ja riivi sibul peeneks, pane samuti köögipaberile tahenema. 

Kuumuta suurel mittenakkuval pannil oliiviõli. Lisa pannile sibul ning prae keskmisel kuumusel aeg-ajalt segades umbes 5 minutit või kuni sibul on pehme ja kuldne.

Lisa pannile riivitud kartulid, sega ja suru siis kergelt kokku. Küpseta umbes 15 minutit, kuni kartulisegu on alt kuldne ja krõbe. 

Kuumuta grillahi.

Nüüd libista pann grillahju ja küpseta umbes 5 minutit, kuni kartuliriivkook on pealt kuldne.

Võta ahjust välja, tee lusikaseljaga kartulikoogi sisse 4 süvendit. Löö igasse süvendisse 1 muna, maitsesta soola-pipraga ja puista peale tšilli(helbed).

Kata pann kaanega ning küpseta nüüd taas pliidil 4-5 minutit või kuni muna on sobivalt küps. 

Puista peale hakitud maitseroheline ja serveeri. Soovi korral paku kõrvale krõbeda koorikuga saia või leiba. 

Nipid ja soovitused:

  • Kartuli-munaroog on ise gluteenivaba. Vajadusel serveeri gluteenivaba saiaga või paku kõrvale rohelist salatit. 

Retsept on Briti ajakirjast BBC Good Food (oktoober 2005)

LISA KOMMENTAAR