Sri Lanka karripulber 2

Kasuta Sri Lanka roogade maitsestamiseks - eriti hästi sobib see köögiviljade ja linnuliha maitsestamiseks.

Kogus
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

2 tl koriandriseemneid

1 sl vürtsköömneid

1 sl apteegitilliseemneid e. fenkoliseemneid

1 tl lambaläätse seemneid soovi korral

0,5 tl köömneid

1 väike kaneelikoor

6 kardemonikupart (napp 0,5 tl seemneid)

6 nelki

6 kuivatatud karrilehte soovi korral

0,5 tl tšillihelbeid

Valmistamine

Rösti kõik maitseained (v.a. karrilehed ja tšillihelbed) kuival praepannil keskmisel kuumusel aromaatseks. Ära põhja kõrveta!

Lase jahtuda, siis jahvata uhmris või kohviveskis koos karrilehtede ja tšillihelvestega pulbriks. 

Loe veel:

Retsept on Rootsi ajakirjast "Glutenfri matlust" (3/2017)

LISA KOMMENTAAR