Kasuta Sri Lanka roogade maitsestamiseks - eriti hästi sobib see köögiviljade ja linnuliha maitsestamiseks.
2 tl koriandriseemneid
1 sl vürtsköömneid
1 sl apteegitilliseemneid e. fenkoliseemneid
1 tl lambaläätse seemneid soovi korral
0,5 tl köömneid
1 väike kaneelikoor
6 kardemonikupart (napp 0,5 tl seemneid)
6 nelki
6 kuivatatud karrilehte soovi korral
0,5 tl tšillihelbeid
Rösti kõik maitseained (v.a. karrilehed ja tšillihelbed) kuival praepannil keskmisel kuumusel aromaatseks. Ära põhja kõrveta!
Lase jahtuda, siis jahvata uhmris või kohviveskis koos karrilehtede ja tšillihelvestega pulbriks.
Retsept on Rootsi ajakirjast "Glutenfri matlust" (3/2017)
Sri Lanka karripulber 2
Kasuta Sri Lanka roogade maitsestamiseks - eriti hästi sobib see köögiviljade ja linnuliha maitsestamiseks.