2 dl vett
10 g presspärmi
1 tl soola
3 dl rukkijahu
3-4 dl nisujahu
Pitsakate:1 dl smetana hapukoort
1 punane sibul õhukeste viiludena
300 g võis praetud puravikke
100 g Viinitarhurin juustu või muud tugevamaitselist juustu
100 g külmsuitsutatud põhjapõdrasinki või muud sinki
peotäis värsket või kuivatatud raudrohtu
Alusta pitsapõhjast. Sega pärm käesooja veega, siis lisa sool. Lisa vähehaaval jahud, kuni saad ühtlase taina, mis kausi seintelt lahti lööb.
Kata tainas köögirätikuga ja lase soojas kohas umbes 2 tundi kerkida (tainas peaks kerkima umbes 1/3 võrra).
Jaota tainas 2 osaks, rulli/keeruta kumbki jahusel laual ümmarguseks pitsapõhjaks.
Küpseta põhjad 250-270-kraadises ahjus poolküpseks.
Määri poolküpsetatud põhjale esmalt smetana, siis punane sibul, seened ja riivitud juust. Küpseta pitsad lõpuni valmis.
Võta ahjust välja, laota peale singiviilud ja raudrohi.
Retsept siit, algretseptis soovitati seda juustu.
Kotiliesi seenepitsa
Pitsa põhjamaiste maitsetega.