Kotiliesi seenepitsa

Pitsa põhjamaiste maitsetega.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

Pitsapõhi:

2 dl vett

10 g presspärmi

1 tl soola

3 dl rukkijahu

3-4 dl nisujahu

Pitsakate:

1 dl smetana hapukoort

1 punane sibul õhukeste viiludena

300 g võis praetud puravikke

100 g Viinitarhurin juustu või muud tugevamaitselist juustu

100 g külmsuitsutatud põhjapõdrasinki või muud sinki

peotäis värsket või kuivatatud raudrohtu

Valmistamine

Alusta pitsapõhjast. Sega pärm käesooja veega, siis lisa sool. Lisa vähehaaval jahud, kuni saad ühtlase taina, mis kausi seintelt lahti lööb.

Kata tainas köögirätikuga ja lase soojas kohas umbes 2 tundi kerkida (tainas peaks kerkima umbes 1/3 võrra).

Jaota tainas 2 osaks, rulli/keeruta kumbki jahusel laual ümmarguseks pitsapõhjaks. 

Küpseta põhjad 250-270-kraadises ahjus poolküpseks. 

Määri poolküpsetatud põhjale esmalt smetana, siis punane sibul, seened ja riivitud juust. Küpseta pitsad lõpuni valmis. 

Võta ahjust välja, laota peale singiviilud ja raudrohi. 

Retsept siit, algretseptis soovitati seda juustu.

LISA KOMMENTAAR