Grillitud picanha keegelkõrvitsaga

Picanha on kõige popim veiselihatükk Brasiilias. Pärit kintsu ülemisest osast.

Kogus
kaheksale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1,2 kg kaaluv keegelkõrvits

oliiviõli

4 küüslauguküünt

punt tüümiani

1 tl paprikapulbrit

1,2 kg kaaluv Picanha veiselihatükk

1 sibul

Valmistamine

Kuumuta ahi 180ºC.

Lõika keegelkõrvits pooleks, eemalda seemned ja säsi, siis koori kõrvits ja lõika suurteks kuubikuteks. Aseta ahjupannile, nirista peale oliiviõli ja puosta peale koorimata küüslauguküüned. Puista peale suurem osa tüümianilehekestest, riputa peale paprikapulber. Sega läbi, siis kata fooliumiga ja küpseta 180-kraadises ahjus 50-60 minutit või kuni kõrvitsatükid on pehmed.

Koori sibul, lõika õhukesteks viiludeks. 

Lõika veiseliha 2 cm viiludeks. Maitsesta soola-pipraga. Sörtsuta grillpannile oliiviõli ning pane pann tugevale tulele. Kui pann on kuum, siis küpseta liha jaokaupa - 3 minutit ühelt poolt ja 3 minutit teiselt poolt. Viimase satsiga pane pannile ka sibularattad. 

Kui liha on küps, siis kata see fooliumiga ja lase 5 minutit puhata. Siis puista peale ülejäänud tüümianilehed ja serveeri ahjus küpsetatud keegelkõrvitsaga. 

Retsept ilmius eestikeelses Jamie kokaajakirjas 2016. a kevadel, algretsept siin.

LISA KOMMENTAAR