Kaalikavorm anšoovisega

Barney Desmazery retsept.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

50 g anšoovisefileed õlis + 2 sl anšoovisekonservi õli

1 sibul õhukeste viiludena

1 tüümianioks

2 suurt kaalikat

3 dl 35% rõõska koort ehk vahukoort

3 sl riivsaia

2 sl riivitud parmesani juustu või muud kõvemat juustu

soola ja musta pipart

Valmistamine

Kuumuta ahi 200C (pöördõhuga 180C). Nõruta anšoovised, aga hoia 2 sl õli alles.

Kuumuta anšooviseõli pannil, siis lisa sibulaviilud ja prae neid 10 minutit tasasel tulel, kuni sibulad on pehmed.

Haki anšoovisefileed ja pooled tüümianilehtedest, lisa pannile. 

Koori kaalikad, siis lõika neljaks ja seejärel õhukesteks viiludeks. Pane suurde kaussi, sega praetud sibulate, 2 dl rõõsa koore ja vähese musta pipraga. Tõsta kaalikaviilusegu ahjuvormi, kata fooliumiga ja küpseta 30 minutit. 

Võta ahjust välja, eemalda foolium ja suru kaalikaviilud tugevamini kokku spaatli abil. Nirista peale ülejäänud rõõsk koor. 

Puista peale riivsai ja riivitud Parmesan, siis küpseta veel umbes tund aega või kuni roog on pealt kuldpruun ja kaalikad pehmed.

Puista peale tüümiani ja serveeri.

Loe veel:

Retsept siit.

LISA KOMMENTAAR