50 g anšoovisefileed õlis + 2 sl anšoovisekonservi õli
1 sibul õhukeste viiludena
2 suurt kaalikat
3 dl 35% rõõska koort ehk vahukoort
3 sl riivsaia
2 sl riivitud parmesani juustu või muud kõvemat juustu
soola ja musta pipart
Kuumuta ahi 200C (pöördõhuga 180C). Nõruta anšoovised, aga hoia 2 sl õli alles.
Kuumuta anšooviseõli pannil, siis lisa sibulaviilud ja prae neid 10 minutit tasasel tulel, kuni sibulad on pehmed.
Haki anšoovisefileed ja pooled tüümianilehtedest, lisa pannile.
Koori kaalikad, siis lõika neljaks ja seejärel õhukesteks viiludeks. Pane suurde kaussi, sega praetud sibulate, 2 dl rõõsa koore ja vähese musta pipraga. Tõsta kaalikaviilusegu ahjuvormi, kata fooliumiga ja küpseta 30 minutit.
Võta ahjust välja, eemalda foolium ja suru kaalikaviilud tugevamini kokku spaatli abil. Nirista peale ülejäänud rõõsk koor.
Puista peale riivsai ja riivitud Parmesan, siis küpseta veel umbes tund aega või kuni roog on pealt kuldpruun ja kaalikad pehmed.
Puista peale tüümiani ja serveeri.
Retsept siit.
Kaalikavorm anšoovisega
Barney Desmazery retsept.