250 g pikuti poolitatud väikeseid kartuleid
näpuotsaga safranit
1 hakitud apteegitill e. fenkol
1 hakitud sibul
400 g konservitud purustatud tomateid
2 l (külmutatud/ostetud/ise tehtud) kalapuljongit
2 hakitud küüslauguküünt
1 hakitud punane tšillikaun (eemalda seemned)
peotäis basiilikut
18 suurt koorimata krevetti (eemalda pead)
18 puhastatud rannakarpi (sinimerekarpi)
klaas valget veini
250 g tükeldatud valge kala fileed - sobivad nt
Kuumuta vesi keemiseni, lisa safran ja kartulid ja keeda kartuleid 15-20 minutit või kuni valmimiseni. Nõruta kartulid, pane kõrvale.
Kuumuta suures potis veidi õli. Lisa tükeldatud fenkol e. apteegitill ja sibul ning prae tasasel tulel umbes 10 minutit. Ära pruunista! Siis maitsesta soola-pipraga.
Lisa tomatikonserv. Kuumuta vähemalt 10 minutit, kuni segu pakseneb.
Lisa kalapuljong, kuumuta keemiseni ja vajadusel maitsesta soola-pipraga. Tõsta pott tulelt.
Kuumuta veel veidi õli kaanega potis. Lisa küüslauk ja tšilli ja prae minut aega. Lisa pooled basiilikulhetedest, krevetid, rannakarbid ja vein. Kata pott kaanega ning lase mereandidel 3 minutit kaane all tõmmata. Siis viska minema kõik karbid, mis pole avanenud.
Kalla potti kalapuljong ja köögiviljasegu.
Maitsesta kala soola-pipraga, lisa potti. Alanda kuumust, lase umbes 4 minutit küpseda.
Lisa safranileemes keedetud kartulid ja ülejäänud basiilikulehed.
Serveeri.
Retsept on Briti ajakirjast OLIVE (november 2004)
Buridda (Liguuria kalahautis)
Buridda on Põhja-Itaaliast Liguuriast pärit kalasupp/kalahautis. Seda võib valmistada nii aeglaselt kui ka vaid veerand tunniga. Siinne versioon võtab umbes 45 minutit. Traditsiooniliselt serveeriti kõrvale kuivi gallette del marinaio kukleid, aga sobib ka röstsai.