Briti toidukirjutaja Alastair Hendy retsept - sarnast rooga sai ta Myanmaris Yangoni (Rangoon) rongijaamas.
2 suurt nahata kanafileed
soola ja musta pipart
praadimiseks maapähkliõli või muud õli
värsket koriandrit
3 sl kalakastet
5 sl laimimahla
2 sl suhkrut
2 punast linnusilmatšillit
3 cm jupp ingverijuurt
2 purustatud küüslauguküünt
Sega dipikastme jaoks purustatud küüslauk, peenelt riivitud ingver, viilutatud tšillid, suhkur, laimimahl ja kalakaste kausis omavahel.
Lõika kanafilee ampsusuurusteks tükkideks, maitsesta kergelt soola-pipra ning umbes 1 sl dipikastmega. Lase 30 minutit maitsestuda.
Kuumuta vokkpannil õhuke kiht õli, siis prae kanatükid jaokaupa küpseks (u 3-4 minutit). Lase köögipaberil taheneda.
Serveeri praetud kanatükke koos dipikastmega, peale puista hakitud värsket koriandrit.
Retsept on Briti ajakirjast OLIVE (november 2004)
Rongijaamakana
Briti toidukirjutaja Alastair Hendy retsept - sarnast rooga sai ta Myanmaris Yangoni (Rangoon) rongijaamas.