Rongijaamakana

Briti toidukirjutaja Alastair Hendy retsept - sarnast rooga sai ta Myanmaris Yangoni (Rangoon) rongijaamas.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

2 suurt nahata kanafileed

soola ja musta pipart

praadimiseks maapähkliõli või muud õli

värsket koriandrit

Dipikaste:

3 sl kalakastet

5 sl laimimahla

2 sl suhkrut

2 punast linnusilmatšillit

3 cm jupp ingverijuurt

2 purustatud küüslauguküünt

Valmistamine

Sega dipikastme jaoks purustatud küüslauk, peenelt riivitud ingver, viilutatud tšillid, suhkur, laimimahl ja kalakaste kausis omavahel.

Lõika kanafilee ampsusuurusteks tükkideks, maitsesta kergelt soola-pipra ning umbes 1 sl dipikastmega. Lase 30 minutit maitsestuda.

Kuumuta vokkpannil õhuke kiht õli, siis prae kanatükid jaokaupa küpseks (u 3-4 minutit). Lase köögipaberil taheneda. 

Serveeri praetud kanatükke koos dipikastmega, peale puista hakitud värsket koriandrit. 

Retsept on Briti ajakirjast OLIVE (november 2004)

LISA KOMMENTAAR