700 ml punast veini
4 sl mustasõstraželeed
1 nelk
4 purustatud musta pipra tera
24 suurt ja mahlakat kuivatatud ploomi
1-1,2 kg hirve sisefileed
soola ja musta pipart
Kuumuta paksupõhjalises potis punane vein ja sõstraželee. Kui mustasõstraželee on lahustunud, siis lisa vürtsid. Sega juurde ploomid. Lase paar minutit podiseda, siis tõsta tulelt. Kalla purki/kaussi, kata kinni ja pane ootele (seda võib teha ka paar päeva varem, saad eriti maitsva kastme!)
Kuumuta ahi 200C (pöördõhuga ahi 180C).
Määri hirve sisefilee 3 sl oliiviõliga sisse, maitsesta julgelt soola-pipraga. Kuumuta suur praepann, tõsta hirvefilee pannile. Lase 6-8 minutit rahulikult küpseda, kuni alumine külg on krõbe ja kuldpruun. Siis pööra ringi ja küpseta sarnaselt ka järgmine osa lihast. Korda, kuni liha on ümberringi pruunistatud.
Siis pane veel 20 minutiks 200-kraadisesse ahju - tulemuseks peaks olema medium rare liha (sõrmega vajutades on liha kergelt vetruv). Võta ahjust välja, lase vähemalt 10 minutit rahuneda enne viilutamist.
Ploomi-veinilisandit võib serveerida nii soojalt kui ka toatemperatuuril.
Kõrvale paku pehmet kartuliputru ja aurutatud rohelisi köögivilju.
Retsept on Briti ajakirjast OLIVE (november 2004)
Hirvefilee kuivatatud ploomidega
Hirve sisefilee kuivatatud ploomidega. Briti ajakirjas soovitab lasta lihunikul liha kööginööriga kenasti rulli siduda, siis küpseb liha ühtlaselt. Hirveliha peab küpsedes seest veidi roosakas jääma.