Kohupiimastruudel

Kogus
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

Tainas:

300 g jämedamat nisujahu

2 dl leiget vett

1 tk muna

1 tl 10%list äädikat

1 sl sulatatud võid või õli

soola

Täidis:

2 tk muna

300 g kohupiima

50 g pehmet võid või 1 dl suhkrut

30 g rosinaid

30 g hakitud mandleid

vanillisuhkrut

sidrunit (riivitud koort)

Määrimiseks:

0.5 dl sulatatud võid

Valmistamine

Valmista struudlitainas (soovi korral kasuta valmis filotainast): 

Vala jahu tainakaussi. Sega leige vesi, kanamuna, äädikas ja rasvaine omavahel. Vala vedelik vähehaaval jahu hulka ja sõtku sellest ühtlane sile tainas. Lase tainal umbes 20 minutit 'puhata'.

Pane valmis tainas võiga määritud küpsetuspaberile. Määri tainas pealt kergelt sulatatud võiga. Rulli tainas paberiga ühesuuruseks ja 2mm paksuseks.

Valmista kohupiimatäidis:
Eralda munakollased munavalgest. Sega kohupiim, pehme või, suhkur ja munakollased. Lisa rosinad, purustatud mandlid, vanillsuhkur ja riivitud sidrunikoor.

Vahusta munavalged tugevaks vahuks ja sega kiiresti kohupiimamassi hulka. Kata tainas ühtlase kohupiimakihiga ja rulli kokku. Määri pealt sulavõiga.

Küpseta struudlit 200-kraadises ahjus umbes 40 minutit, kuni struudel on kaunilt kuldne. Puista valmis struudel üle tuhksuhkruga. Juurde võid pakkuda vanillikreemi.

Retsept on ajakirjast Kodu & Aed (Aprill 2003). Pildi tegi ÜLLEKAS.

LISA KOMMENTAAR

Monika
postitatud 23.03.2010 09:57

Minu esimese struudlikatsetuse kohta ei olnud paha, aga kindlasti on ka paremaid retsepte. Kohupiim jäi veidi kuiv ja struudlikihid oleks võinud olla õhulisemad.

Üllekas
postitatud 30.11.2010 12:27

tegin retseptis toodud soovituse kohaselt filotaignast ja ise tainast ei teinud.