300 g jämedamat nisujahu
2 dl leiget vett
1 tk muna
1 tl 10%list äädikat
Täidis:2 tk muna
300 g kohupiima
50 g pehmet võid või 1 dl suhkrut
30 g rosinaid
30 g hakitud mandleid
sidrunit (riivitud koort)
Määrimiseks:0.5 dl sulatatud võid
Valmista struudlitainas (soovi korral kasuta valmis filotainast):
Vala jahu tainakaussi. Sega leige vesi, kanamuna, äädikas ja rasvaine omavahel. Vala vedelik vähehaaval jahu hulka ja sõtku sellest ühtlane sile tainas. Lase tainal umbes 20 minutit 'puhata'.
Pane valmis tainas võiga määritud küpsetuspaberile. Määri tainas pealt kergelt sulatatud võiga. Rulli tainas paberiga ühesuuruseks ja 2mm paksuseks.
Valmista kohupiimatäidis:
Eralda munakollased munavalgest. Sega kohupiim, pehme või, suhkur ja munakollased. Lisa rosinad, purustatud mandlid, vanillsuhkur ja riivitud sidrunikoor.
Vahusta munavalged tugevaks vahuks ja sega kiiresti kohupiimamassi hulka. Kata tainas ühtlase kohupiimakihiga ja rulli kokku. Määri pealt sulavõiga.
Küpseta struudlit 200-kraadises ahjus umbes 40 minutit, kuni struudel on kaunilt kuldne. Puista valmis struudel üle tuhksuhkruga. Juurde võid pakkuda vanillikreemi.
Retsept on ajakirjast Kodu & Aed (Aprill 2003). Pildi tegi ÜLLEKAS.
Kohupiimastruudel