12 väikest peeti (triibulised, punased, kollased)
3 dl jämedat soola
5 sl võid
3 sl riivsaia
Kitsejuustukreem:2 dl maitsestamata jogurtit
75 g chévre kitsejuustu
0,5 apelsini riivitud koor
Kuumuta ahi 200C.
Koori peedid, siis tee iga peedi sisse u 1 cm sügavused sisselõiked ika 1-2 mm järel (saad lõõtsapeedid).
Kalla meresool sobiva suurusega ahjuvormi põhjale, siis säti soola sisse istuma peedid. Sulata või, pintselda peetidele, puista üle riivsaiaga. Küpseta 200-kraadise ahju keskosas 35-40 minutit.
Kitsejuustukreemi jaoks sega ained omavahel, serveeri koos peetidega.
Retsept siit.
Kuldsed peedid kitsejuustukreemiga
Hasselbacka kartulitest inspireeritud peediroog kitsejuustukreemiga. Kasuta erivärvilisi peete (kollased, punased, triibulised) ja serveeri näiteks lamba-, sea- või kanaliha kõrvale.