Kuldsed peedid kitsejuustukreemiga

Hasselbacka kartulitest inspireeritud peediroog kitsejuustukreemiga. Kasuta erivärvilisi peete (kollased, punased, triibulised) ja serveeri näiteks lamba-, sea- või kanaliha kõrvale.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

12 väikest peeti (triibulised, punased, kollased)

3 dl jämedat soola

5 sl võid

3 sl riivsaia

Kitsejuustukreem:

2 dl maitsestamata jogurtit

75 g chévre kitsejuustu

0,5 apelsini riivitud koor

Valmistamine

Kuumuta ahi 200C.

Koori peedid, siis tee iga peedi sisse u 1 cm sügavused sisselõiked ika 1-2 mm järel (saad lõõtsapeedid).

Kalla meresool sobiva suurusega ahjuvormi põhjale, siis säti soola sisse istuma peedid. Sulata või, pintselda peetidele, puista üle riivsaiaga. Küpseta 200-kraadise ahju keskosas 35-40 minutit. 

Kitsejuustukreemi jaoks sega ained omavahel, serveeri koos peetidega. 

Loe veel:

Retsept siit.

LISA KOMMENTAAR