2 klopitud muna
60 g sulatatud võid (lase veidi jahtuda)
1 tl vanilliekstrakti või vanillisuhkrut
160 g ehk 2,5 dl + 1 sl nisujahu
0,5 tl soola
2 tl küpsetuspulbrit (triiki!)
60 g muscovado või fariinsuhkrut
1 dl piima (+ vajadusel veel sörts)
100 g tükeldatud valget šokolaadi
Peale:4 sl demerara suhkrut või šokolaadiglasuuri
Kuumuta ahi 180°C (pöördõhuga 160°C).
Pane munad, sulatatud või ja vanilliekstrakt kaussi ning klopi ühtlaseks.
Sega kausis jahu, sool ja küpsetuspulber, siis sega juurde muscovado või fariinsuhkur. Lisa muna-võivahule, sega kergelt läbi.
Sega juurde piim ja hakitud valge šokolaad.
Tõsta võitatud või pabervormidega ümbritsetud muffinivormidesse. Puista peale demerara suhkur.
Küpseta 180-kraadises ahjus 10-12 minutit, kuni muffinid on pealt kergelt kuldsed ja läbi küpsenud.
Võta ahjust välja, tõsta metallrestile jahtuma.
Retsept mugandatud siit. Algretseptis tehti minimuffineid, pildil on tavalises muffinipannis küpsetatud väikesed muffinid.
Valge šokolaadi muffinid