Valge šokolaadi muffinid

Kogus
12 tk
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

2 klopitud muna

60 g sulatatud võid (lase veidi jahtuda)

1 tl vanilliekstrakti või vanillisuhkrut

160 g ehk 2,5 dl + 1 sl nisujahu

0,5 tl soola

2 tl küpsetuspulbrit (triiki!)

60 g muscovado või fariinsuhkrut

1 dl piima (+ vajadusel veel sörts)

100 g tükeldatud valget šokolaadi

Peale:

4 sl demerara suhkrut või šokolaadiglasuuri

Valmistamine

Kuumuta ahi 180°C (pöördõhuga 160°C).

Pane munad, sulatatud või ja vanilliekstrakt kaussi ning klopi ühtlaseks. 

Sega kausis jahu, sool ja küpsetuspulber, siis sega juurde muscovado või fariinsuhkur. Lisa muna-võivahule, sega kergelt läbi.

Sega juurde piim ja hakitud valge šokolaad. 

Tõsta võitatud või pabervormidega ümbritsetud muffinivormidesse. Puista peale demerara suhkur. 

Küpseta 180-kraadises ahjus 10-12 minutit, kuni muffinid on pealt kergelt kuldsed ja läbi küpsenud. 

Võta ahjust välja, tõsta metallrestile jahtuma.

Loe veel:

Retsept mugandatud siit. Algretseptis tehti minimuffineid, pildil on tavalises muffinipannis küpsetatud väikesed muffinid. 

LISA KOMMENTAAR