3 sl võid
3 sl oliiviõli
5 dl tükeldatud punast ja 4 dl tükeldatud rohelist paprikat
3 dl hakitud mitte väga kanget sibulat
1 kg kartuleid (nt Yukon Gold)
1 sl hakitud värsket küüslauku
soola ja musta pipart
Lõika paprikad ja kartulid u 1 cm kuubikuteks. Haki sibul.
Kuumuta suurel praepannil 2 sl võid ja 2 sl õli keskmisel kuumusel. Lisa paprikad ja sibul ning prae tasasel tulel u 10 minutit, aeg-ajalt segades.
Lisa kartulid ja küüslauk, maitsesta soola-pipraga. Kata pann kaanega, siis alanda kuumust ja prae veel 10 minutit või kuni kartulid on küpsed. Sega paar korda.
Kui kartulid on küpsed, siis lisa 1 sl õli ja 1 sl võid. Tõsta kuumust ja prae segades veel 2 minutit, kuni segu on krõbe. Maitsesta vajadusel soola-pipraga.
Serveeri kohe.
Retsept siit.
Potatoes O'Brien
"Potatoes O'Brien" on USAst pärit roog praetud kartulite, paprikate ja sibulaga. Maitseks kasutatakse musta pipart, paprikapulbrit, soola ja küüslaugupulbrit. Serveeritakse kuumalt, enamasti liharoogade lisandina.
Arvatavasti on roog pärit 1900. aastate algusest Bostonis asunud Jerome's restoranist VÕI samast perioodist, aga New Yorgis Manhattanis asunud Jack's nimelisest restoranist.