250 g teralist kohupiima
4 sl suhkrut
2 keskmise suurusega muna
0.25 tl soola
0.5 tl söögisoodat
100 g (u. 1,75 dl) nisujahu
Frittimiseks: Peale:Hõõru kohupiim suhkru ja munadega lahti. Lisa sool ja soodaga segatud jahu. Sega tainas valmis vahetult enne pontšikute küpsetamist, muidu "reageerib" sooda kohupiimaga ära ja pontšikud ei jää pontsakad!
Kuumuta väikeses potis toiduõli 180°C kraadini.
Võta kahe lusika abil tainast* ning kukuta kuuma õli sisse. Küpseta kuumas õlis kuldseks - vahepeal keera pontšikuid ringi (kui nad seda ise ei tee).
Kui pontšikud on kuldpruunid, siis tõsta vahukulbi abil köögipaberile nõrguma.
Valmis pontšikutele raputa peale tuhksuhkrut.
tegin selle retsepti järgi, aga ei õnnestunud, jahu pidi praktiliselt poole rohkem juurde panema, muidu oli taigen liiga vedel ja potntsikud jäid toored
Siin retseptis on liiga vähe jahu, vanas nõuaka aegses kokaraamatus on 200g e 330dl selle koguse kohta ja siis tulevad õiged.
Triinu, kurb, et nii läks. Samas on see kummaline, sest just selle retsepti järgi on väga paljud inimesed pontšikuid teinud ja need on väga hästi õnnestunud. Vaata Nami-nami foorumi rubriiki Küpsetised ja magustoitud - seal on eraldi pontšikute teema, kus sellest juttu on. Minu jaoks paljude proovitud retseptide seast endiselt parim!!
Nüüd on see asi siis ka ära proovitud ja hoolimata oma suurest hirmust, et õli, köök ja mina ise ootamatul hetkel põlema süttime, olen elus-terve ja kogemuse võrra rikkam. Pontsikud said maitsvad aga arvan, et need üliharvad korrad kui neid söön, ostan ma need siiski ka edaspidi Sõõrikukohvikust.
Olid hääd.
Tehtud! Maitsesid ülihästi :)
Ei tea mis viltu läks, aga nii rasvast nõretavaid ja jubedaid pontsikuid ei ole mul veel tulnud. Ja kokku vajusid ka. Proovin rohkem jahu panna, eks näis siis mis saab.
See taigen kūll õige ei ole viskasin kogu kupatuse prūgikasti
Mina olen ka teinud taolise retsepti järgi kohupiimapalle, aga hoopis kitsepiimakohupiimast. Hästi head tulid. Ja jahu vbl läheb ja natukene rohkem vaja, kuid mulle tundub, et see oleneb kohupiimast ka. Nt viimane kord kui tegin, oli kohupiim küllatki sõmer ja kuiv, seetõttu läks ka jahu vähem ja olid väga head :)
Aitäh retsepti eest, väga head pontshikud tulid! :D
selle retsepti järgi tulevadki need kõige paremad pontšikud. lihtsalt peab jälgima, et tainas liiga vedel poleks ja õli ei tohi ka liiga tuline olla, muidu ei küpse pontšikud seest ära
hea maitsega, suus sulavad peab ainult tabama õiget hetke millal nad valmis on
Mida ma teen juba 6korda need ülimalt hääd
No niii maitsvad tulid, sellised õhulised ja lausa suus sulavad. Kausitäis oli meil kolme peale (mina, mees ja laps) ainult nuustata. Ja kohe hakkan neid jälle tegema :)
Tõsiselt head tulid, tegin täpselt retsepti järgi. Alguses vaatasime, et tuleb liiga palju, aga küpsetamise lõpuks oli järgi mõni pallike.:) AITÄH!
hea retsept on, soovitan kõigil järgiproovida, väga head tulid, lihtne teha ja pealegi nende tegemisega saab isegi meesterahvas hakkama, kes natukenegi kööki sattunud, vaja on ainult pealehakkamist ja natuke nö kokatunnetust, et äratabada õlikuumus ja millal need asjandused valmis, aga kogemused tuleb töö käigus. p.s. kellel midagi lörri läind, siis tasuks ära märkida et kohupiimad erinevad tootjate viisi, et ei tasu retsepti sõnasõnalt võtta ja kui tundub et vaja natuke jahu juurde või hoopis vähemaks vms, siis andke aga minna ja usaldage oma kokameelt ;)
Tehtud! Väga head, maitsvad tulid välja. Tänan retsepti eest:)
Väga head said :)
Mina tegin ricotta kohupiimaga ja tainas tuli paras. Arvatavasti oleneb õnnestumine ka sellest, millist kohupiima kasutada, mõned on vesisemad-vedelamad. Proovige ka näiteks ricotta-ga järgmine kord, väga maitsvad!
Palun andke nippe, kuidas tainast nii õlisse kukutada, et tuleks ilus pall, ei vajuks põhja, ega jääks lusika külge.
Imehead! Edaspidiseks minu pontšiku põhiretsept. Tegin ka ricottaga ja tainas oli väga hea konsistentsiga.
tõesti head pontsikud. ma veel imestasin, kuidas raskest kohupiimast, nii vähese jahu ja kergitusainega kohev pontsik saadakse, aga sai:) lolli peaga lisasin taignasse pisut mandleid ja vaniljet. mandlit polnud tundagi ja vanilje tegi läägeks. kohupiima soovitan sellist hapumat.
Tegelikult tegin need keskmise lapse klassiõhtuks, aga preili teatas, et tema neid küll ei taha Seda suurem oli teiste laste ja mehe rõõm, pallid kadusid laualt paari minutiga :)
Soovitan ka Põltsamaa ricottat (seda rohelises pakis), tulevad eriti hõrgud. Kusjuures jahu on tõesti vaja vaid see 1,5 dl, ehkki meie teeme alati topeltkoguse. Isegi kui tundub, et jääb natuke vedel ja võiks veel jahu lisada, pole vaja. Tulevad hoopis mõnusalt hõrgud ja kohupiimased. Meie pere kasutab abivahendina teelusikaid, saab armsad pisikesed pontshikud :-)
Maitse ja väljanägemise poolest väga head, aga nagu pontsikutele ikka omane - imavad minu jaoks liialt õli sisse. Ei aitand majapidamispaberil nõrutamine ega midagi. Äkki on veel mõni nipp, kuidas seda õli sisse tõmbamist vältida? Poe pontsikut pole ju nii rasvased.
Piret, ilmselt oli küsimus õli temperatuuris - kui see on liiga madal, siis imavad pontšikud liiga palju õli sisse küpsemise jooksul. Proovi kuumemas õlis küpsetada!
Ma oleksin võinud muidugi enne küpsetama asumist siit nippe lugeda. Minu pallid olid lapergused jäid poti põhja kinni, olid rasvased, aga söödavad. Nähtavasti oleks pidanud kuumema temperatuuri valima ja rohkem vormimisega vaeva nägema.
Tegime elukaaslasega neid pontsikuid. Tema voolis pallikesi ja mina siis õngitsesin neid älist välja. SUPPPERÕHULISED ning maitsvad!! Parimad!!
Mul vedas sellega, et alles on veel nõukaaegne pontšiku pann :) Super head tulid küll. Minul kõik kogused klappisid, tundus, et jahu läks isegi liiga palju :D Tegemine oli lihtne, isegi mina sain hakkama ;)
Tegin esimest korda elus pontšikuid just selle retsepti järgi, alguses kippusid küll mõned kärssama ja seest tainaks jääma, ilmselt oli viga õli kuumuses. Lugedes teise kommentaare kurdetakse, et tulid sellised lapikud, mul tulid enamjaolt kenad ümarad, tegin nii, nagu kirjeldatud oli siin ja kerkisid ka suurepäraselt! Aga muidu väga mõnusad ja tõesti õhulised! Head rasvased kaloripommid :D
Lapsed käisid väga peale, tõid ise poest õligi kohale, tuligi esimest korda elus pontšikutegu ette võtta. Esimesed jäid seest vedelad, siis keerasin tuld väikemaks ja tegin väiksemad pontsikud, mida veidi kauem küpseda lasin, kohe sai palju parem, tulid krõbedad ja mõnusad. Ei näinud eriti vaeva ümaraks vormimisega, lastele meeldisidki väikesed kilpkonnad ja krokodillid rohkem:)
tehtud, väga maitsvad tulid!
Täiesti suurepärased pontšikud, täpselt nagu lapsepõlves. Mis on iseenesest halb avastus kuna tekib tahtmine neid väga tihti valmistada :)
Tehtud ja söödud! Väga maitsvad tulid!
Tõelised kiusupallid!Kindel on,et kohe oleks targem taigna kogust mitmekordistada-muidu saavad otsa enne kui lauale jõuavad!
Tere! Head pontsikud tulevad, aga minul vajuvad nad peale nõrguma panemist lössi Miks küll???? Olen proovinud kuumemas ja vähem kuumemas õlis küpsetada, vähem ja kauem aega, aga ei miskit! Välja võttes iluisad ümmargused, aga ikk avajuvad ära. Maitse on siiski hea!
Jahu juurde ja saab korda
aitäh retsepti eest! väga maitsvad! tegin põltsamaa õrnsoolasest riccota kohupiimast ja jätsin retseptis toodud soola lisamata. suhkrut panin veidi rohkem kui ette nähtud. tegin teelusikaga- nii tulid mõnusa suurusega ampsud ja küpsemisega ka probleeme polnud. et tainas ei jääks lusika külge, selleks kastan peale igat lusikatäit lusika õli sisse :)
Võrratu retsept! Tegin 4 x koguse (homme Soomes Vappu) Nii kerge teha ja üli head tulid :D tänud!
Super! Tere 5% kohupiim ja k6ik kogused klappisid. Ait@h Nami-namile!
väga mõnusad,mulle meeldib väga naised on tublid.
head olid
väga mõnusad,mulle meeldib väga naised on tublid.
Maitse 5 pluss, väljanägemine 2 (kui sedagi). :D Kuna söön pontšikuid võib-olla korra aastas, siis kergem on mul need paar pontšikut poest osta. Aga pontšikufännidele on see väga hea retsept - maitse ja konsistents paigas. Oma kulinaarse üllitise välimuse kohta pikemalt ei sooviks kommenteerida, aga nagu näen, siis teistel õnnestusid imeliselt.
V2ga head tulid v2lja :) improviseerisin kyprosel kohupiimavalikuga ja ei v2ga n2mmid tulid :) v2ga rahul :)
tõeliselt maitsvad :)
tasub teha kookosölis siis ei tule nii rasvased pontsikud kuna kookosöli ei imendu pontsiku sisse.
Mmmm sai ka tehtud ja super mõnusad ja õhulised jäid riccota kohupiimaga,soovitan kõigile ;)
Tulid head, ehkki vajusid veidi lössi. Eriti head olid jahtunult - siis ei tundunud ei nätsked ega ka rasvased. Suhkru kogust vähendaks järgmine kord poole võrra. Mulle meeldib, kui magusus tuleb eelkõige pealeraputatud tuhksuhkrust. Praegu oleks tuhksuhkur liiast olnud.
Väga head tulid. Panin jahu tsipake rohkem. Ja lusikatega ei mässand, tegin hoopis käed märjaks ja veeretasin käte vahel ilusad pallid. Ei vajund lössi, mõnusad krõbedad ja seest pehmed.
Väga-väga maitsvad, teen kindlasti veel ja siis lisan ka natukene sidrunikoort ja/või mahla. Süües tundsin veidik hapususest puudust ja meenus, et lapsepõlves paningi veidi sidrunikoort ka.
Ricotta kohupiimaga on superhead!!
Tegin topeltkoguse. Tainas tuli samasugune nagu pildil, väga mõnus. Kõige suurem hirm oli õli ees, et kui kuum see ikkagi olema peab. Mul on elektripliidi plaadi kuumuse tasemed 1-9-ni. Ajasin õli alguses 9 peal kuumaks, siis keerasin 6 ja 7 vahele. Oli täpselt paras. Tegin kahe teelusikaga. Kui veidi siluda ja vormida, tulevad ilusad ümmargused, aga kaua ei viitsi. Lõpuks teed ikka sarvilisi :)
ma tegin esma kordselt neid :P mees ütles et miks nii vähe ainult :=
Teinekord võiks mainida ka eeldatava küpsetusaja. Alustasin kah 7/9 kuumusega induktsioonil ning alla kahe minuti võttis aega, et need mustaks tõmbusid :P Lahti lõigates oli seest täitsa vedel. tegin järelküpsetuse 5/9 kuumusega ja vaatamata pikantsele väliskoorele pisteti ikkagi kõik nahka. Seega õpetus: ~4 cm pallike võiks ikka julgelt 4min küpseda ja värv võiks jääda siiski kuldse-helepruumi vahele, mitte tumepruuni-musta vahele ;) teine sats meenutas juba siin fotol nähtut
Maailma parimad :)Väga lihtne retsept.
Väga pehme head ja magusad tegime terve kausi täis need olid järgmisel päeval otsas ütlen veel väga head ja Pehmed ja loomulikult suussulavad ma ütlen seda ka ,et Mu venna ütles ,et ülimalt head
.....
mina lisaks veel vaniljesuhkrut juurde!
Minul tulid lätakad plönnid :(
Siiri, siis ei olnud ilmselt õli piisavalt kuum, kui pontšikud kokku vajusid. Igaks juhuks küsin ka üle, kas hakkasid kohe pontšikuid küpsetama või jätsid taina seisma mõneks ajaks? Viimasel juhul reageerib sooda ära ja pärast ei jäägi kohevad pontšikud.
Olen teinud mitmeid kordi ja alati mitmekordse koguse korraga. Täna avastasin, et õli pole piisavalt, sai määritud ahjuvorm rasvaga ja pontšikud valmisid ahjus ka suurepäraselt :D
Tegin täpselt retsepti järgi. Kasutasin ricotta kohupiima (rohelises pakis) ja Kalevi nisujahu. Kogused klappisid. Jahu ja sooda segasin taignasse siis, kui õli oli kuum. Ideaalsed! Sugulased nõudsid järgmisel päeval veel. Tegin kahel järjestikkusel päeval :)
Keegi on neid fritüüris ka teinud ? Kuidas jäid ?
mina kasutan kogu aeg fritüüri ,sama mis potis tehes aga kergem välja võtta
Super retsept</br> Ainuke mida vaatama peab et jahu oleks tavaline mitte ülipeen tortide ja kookide jahu. Seda tuleb panna topelt. Kord läksin jahuga alt poes.Järjest rohkem ja rohkem tuleb meiemajas koguseid suurendada. Tavaliselt 2*kogusest ei piisa.
väga maitsvad
Tehtud :) </br> Kaks korda sel nädalal, kummalgi korral topeltports tainast ja tulid mõnusad kohevad! </br>Lugesin enne õpetussõnu ja nii tegingi: kausist võtsin tainast pisikese teelusikaga ja gaasipliidil oli leek maksimumist pisut vähemaks keeratud.</br> Esimesel korral polnud poes kohupiima, kasutasin ricottat, oli minu jaoks hapust mage. Teisel korral tegin kohupiimast ja lisasin sutsu sidrunimahla, said väga head!</br>
Neid pontšikuid teen alati kohe topeltkoguse ja siis saavad nad ka väga-väga kiirelt otsa!. Väga hea retsept.
Ja nad sulavadki suus. Kasutasin torukohupiima ja panin jahu rohkem. Frittisin 190 kraadi juures.
Olen neid nüüd 3x teinud. Kaks korda õnnestus suurepäraselt, tänased olid õliplönnid :( </br>Arvasime mehega, et viga oli/on küpsetuspotis. Seekord oli meil teine materjal ja ilmselt see luges. Proovin varsti teise potiga uuesti :)
Tegin ka täna, kahjuks tulid väga õlised. Viskasin kõik ära
Kristiine, sel juhul ei olnud Sul õli piisavalt kuum ja pontšikud imasid aeglaselt küpsedes liiga palju õli sisse.
Minul ka tulid välja ja perele maitsesid. Segasin taina kokku vahetult enne küpsetamist ja pigem tegin väiksemad pontšikud :)
Olen ohver :D Nägin seda ahvatlust täna facebookis ja pidin kiusatusele järele andma. Kõik kogused toimivad. Lihtne ja ülihea retsept.
Meie Pere lemmikud. Õnnestuvad iga ilmaga
Imelised.Tegin topeltkoguse taigend ja kõike tunde järgi.Ja sooda asemel panin tl küpsetuspulbert. Sooda jätab maitse juurde ja see mulle ei meeldi.Tainas sai pigem paksem. Supper head.Madalal kuumuses küpsetada siis ei jää toored ja.Alles sööme esimesi ja ma juba mõtlen uue laari peale.
Kuna kohupiima kodus polnud, asendasin selle toorjuustuga. Supermaitsvad.
Tegin täpselt retsepti järi ja tulemus ületas kõik ootused. Sulasid suus ja imemaitsvad! Küpsetasin 4 minutit, pliit oli 6 peal. Aitäh nostalgilise ja väga hea retsepti eest!
Hea retsept soovitan
Väga head olid!
Lihtne ja hea.
Maitsvad, kohevad ja tõesti suussulavad. Minul õnnestus hästi. Aitäh!
Tegin eile selle retsepti järgi, kasutasin ise ricotta kohupiima ja suhkur oli tavaline ning tunde järgi ka vaniljesuhkrut lisasin. Võin julgelt öelda, et ühed parimad mida oma elus saanud olen ja pere kiitis taevani. :)
Tegin tãna..ka tavalise sukruga,topeltkoguse...i Imehead!!
Õline maitse jäi. Muud maitset nagu polnudki.
Siis oli temperatuur vale. Kui õli ei ole piisavalt kuum, siis pikeneb küpsemisaeg ja liiga palju õli imendub pontšikute sisse. (Kui õli on liiga kuum, siis jälle jäävad seest toored).
Tore
Suussulavad kohupiimapontšikud
Hästi pehmed, kohevad ja suussulavad kohupiimapontšikud.