Sumahh annab nendele ahjus küpsetatud porganditele väga mõnusa hapuka maitse.
500 g porgandeid
2 sl õli
0,75 tl jahvatatud vürtsköömneid
0,75 tl suitsupaprikat
0,5 tl soola
0,25 tl ingveripulbrit
0,25 tl kollajuurt ehk kurkumit
0,25 tl Cayenne'i pipart
valmis tzatziki-kastet või sumahhimajoneesi
1 dl majoneesi
1 sl sumahhi
Kuumuta ahi 200C.
Pese porgandid, soovi korral koori. Lõika pikuti pooleks või neljaks.
Sega maitseained õli hulka, siis sega porgandid maitseõliga. Laota porgandid ahjuplaadile.
Küpseta 15-25 minutit või kuni porgandid on krõmpspehmed.
Serveeri tzatziki-kastme või sumahhimajoneesiga.
Retsept on soome ajakirjast Me Naiset 20.1.2021 (Marokkolaiset paahdetut porkkanat)
Ahjuporgandid Maroko moodi
Sumahh annab nendele ahjus küpsetatud porganditele väga mõnusa hapuka maitse.