Ahjuporgandid Maroko moodi

Sumahh annab nendele ahjus küpsetatud porganditele väga mõnusa hapuka maitse.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
30 minutit
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

500 g porgandeid

2 sl õli

0,75 tl jahvatatud vürtsköömneid

0,75 tl suitsupaprikat

0,5 tl soola

0,25 tl ingveripulbrit

0,25 tl kollajuurt ehk kurkumit

0,25 tl Cayenne'i pipart

Serveerimiseks:

valmis tzatziki-kastet või sumahhimajoneesi

Sumahhi-majonees:

1 dl majoneesi

1 sl sumahhi

Valmistamine

Kuumuta ahi 200C. 

Pese porgandid, soovi korral koori. Lõika pikuti pooleks või neljaks. 

Sega maitseained õli hulka, siis sega porgandid maitseõliga. Laota porgandid ahjuplaadile.

Küpseta 15-25 minutit või kuni porgandid on krõmpspehmed. 

Serveeri tzatziki-kastme või sumahhimajoneesiga. 

Loe veel:

Retsept on soome ajakirjast Me Naiset 20.1.2021 (Marokkolaiset paahdetut porkkanat)

LISA KOMMENTAAR