Burrata maasika ja singiga

Burrata on Itaaliast Apuuliast pärit lehmapiimajuust, mis valmistatakse mozzarella juustust ja rõõsast koorest. Kui juust lahti lõigata, siis kreemjas sisu valgub ahvatlevalt välja. Asendamiseks sobib hästi ka pühvlipiimast või tavaline mozzarella juust.
Hõrk suvine salat magusate maasikate, rammusa juustu ja soolase singiga.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

4 peotäit lehtsalatit - nt

rukolat e. põld-võõrkapsast

200 g maasikaid

2 suurt burrata juustu või Mozzarella di Buffalo palli

50 g piiniaseemneid

8 viilu Parma sinki (Prosciutto di Parma/Prosciutto crudo)

soola ja musta pipart

väärisoliiviõli

valget palsamiäädikat

Serveerimiseks:

ciabatta't või muud nisuleiba

Valmistamine

Loputa salatilehed, kuivata hoolega. Puhasta maasikad, lõika pooleks või neljaks. Rösti piiniaseemned kuival pannil kuldseks.

Jaota salatilehed, maasikad, burrata/mozzarella, piiniaseemned ja parma sink neljale taldrikule. 

Maitsesta soola-pipraga, nirista peale oliiviõli ja balsamico.

Serveeri nisuleivaga.

Retsept mugandatud siit. Pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR