500 g rohelist sparglit
2 sl oliiviõli
soola ja musta pipart
Tonnato-kaste:160 g veega tuunikalakonservi
75 ml e. 5 sl oliiviõli
1 sl sidrunimahla
soola ja musta pipart
Kaunistuseks:värsket tilli
söödavaid lilleõisi
Pese spargel, trimmi ära alumine puine ots. Nirista sparglitele 1 sl oliiviõli, maitsesta soola-pipraga.
Kuumuta grillpann tugeval kuumusel, lisa 1 sl oliiviõli. Laota sparglivarred ühekordse kihina pannile ja küpseta 5 minutit, sparglivarsi aeg-ajalt pöörates, kuni need on küpsed ja kergelt pruunistunud. (Vajadusel tee seda kahes osas).
Tonnato-kastme jaoks pane nõrutatud tuunikalakonserv ja munakollane köögikombaini ning töötle ühtlaseks. Siis nirista peene joana juurde oliiviõli, masin peaks terve aeg pöörlema. Kui kaste peale kogu õli lisamist liiga paks tundub, võid lisada veidike vett (või tuunikalakonservileent).
Maitse, timmi maitse soola, pipra ja sidrunimahlaga parajaks.
Määri tuunikalamajonees serveerimisalusele, siis aseta peale grillitud spargel. Puista peale hakitud tilli ja söödavaid lilleõisi.
Nirista peale veel veidi oliiviõli.
Retsept mugandatud siit. Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.
Roheline spargel tonnato-kastmega
Kevadsuvine eelroog, mis on inspireeritud klassikalisest Piedmonte roast "vitello tonnato".