Roheline spargel tonnato-kastmega

Kevadsuvine eelroog, mis on inspireeritud klassikalisest Piedmonte roast "vitello tonnato".

Kogus
neljale
Valmistusviis
Grillimine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

500 g rohelist sparglit

2 sl oliiviõli

soola ja musta pipart

Tonnato-kaste:

160 g veega tuunikalakonservi

1 munakollane

75 ml e. 5 sl oliiviõli

1 sl sidrunimahla

soola ja musta pipart

Kaunistuseks:

värsket tilli

söödavaid lilleõisi

Valmistamine

Pese spargel, trimmi ära alumine puine ots. Nirista sparglitele 1 sl oliiviõli, maitsesta soola-pipraga.

Kuumuta grillpann tugeval kuumusel, lisa 1 sl oliiviõli. Laota sparglivarred ühekordse kihina pannile ja küpseta 5 minutit, sparglivarsi aeg-ajalt pöörates, kuni need on küpsed ja kergelt pruunistunud. (Vajadusel tee seda kahes osas). 

Tonnato-kastme jaoks pane nõrutatud tuunikalakonserv ja munakollane köögikombaini ning töötle ühtlaseks. Siis nirista peene joana juurde oliiviõli, masin peaks terve aeg pöörlema. Kui kaste peale kogu õli lisamist liiga paks tundub, võid lisada veidike vett (või tuunikalakonservileent). 

Maitse, timmi maitse soola, pipra ja sidrunimahlaga parajaks. 

Määri tuunikalamajonees serveerimisalusele, siis aseta peale grillitud spargel. Puista peale hakitud tilli ja söödavaid lilleõisi. 

Nirista peale veel veidi oliiviõli.

Loe veel:

Retsept mugandatud siit. Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.

LISA KOMMENTAAR