300 g õhukeselt viilutatud rediseid
0,5 punast paprikat
2 tl meresoola
0,5 tl demerara suhkrut
2 purustatud küüslauguküünt
1 hakitud punane tšillikaun
Steriliseeri purgid.
Sega kausis (köögimandoliiniga) viilutatud redised, hakitud paprika, sool ja suhkur kausis. Masseeri kätega, kuni redistest hakkab mahla eralduma. Lase tund aega maitsestuda, siis masseeri ja mudi veel 10 minutit.
Lisa küüslauk ja tšilli, mudi veel veidi.
Suru segu steriliseeritud purki, ära jäta vahele õhumulle. Vedelik peaks redised katma - kui ei kata, siis lisa veidi mullivett.
Pigista veidi küpsetuspaberit kokku ja pane see purki rediste peale, et neid alla suruda. Siis kata puhta marliga, kinnita see kummiga ümber purgi serva.
Pane jahedasse pidemasse kohta 4-7 päevaks hapnema. Soojas hapneb kiiremini, jahedas aeglasemalt.
Kaaneta ja hoia külmkapis, et peatada edasine fermentatsioon. Säilib kuid.
Retsept siit, pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.
Hapendatud redised
Kasuta sellisel moel valmistatud rediseid salatites, hot dogides, burgerites.