Nadiya Hussaini baklažaaniroog

Inspireeritud 1953. a “kroonimiskana” retseptist, sobib vegetaarlastele.

Kogus
neljale kuni kuuele
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

1 suurem või 2 väikest pommut e. baklažaani (u 600 g)

Maitseõli:

225 ml oliiviõli

3 hakitud küüslauguküünt

1 riivitud väike sibul

1 tl paprikapulbrit

1 tl soola

Kaste:

200 g Kreeka jogurtit

2 tl karripulbrit

2 hakitud küüslauguküünt

soola

2 sl mangotšatnit

2 sl piima vajadusel

Serveerimiseks:

röstitud sibulahelbeid

rosinaid

hakitud värsket koriandrit

Valmistamine

Pane õli kaussi, lisa hakitud küüslauk, riivitud sibul, paprikapulber ja sool. Sega hoolega. Pane baklažaaniviilud ahjuplaadile ja pintselda mõlemalt poolt maitseõliga (või pane lihtsalt baklažaaniviilud maitseõlisse maitsestuma mõneks ajaks).

Kuumuta grillpann keskmisel tulel,

Küpseta baklažaaniviilud grillpannil mõlemalt poolt kuldseks (u 2 minutit + 2 minutit). Tõsta vaagnale.

Kastme jaoks sega jogurt, karripulber, küüslauk, sool ja mangotšatni omavahel hoolega. Kui segu on liiga paks, lisa lusikatäis või paar piima.

Nirista osa kastet baklažaaniviiludele, ülejäänud tõsta kastmekannuga lauale.

Puista peale praetud sibulaid, rosinaid ja värsket koriandrit.

Nipid ja soovitused:

  • Gluteenivaba versiooni jaoks kasuta gluteenivabu sibulakrõbuskeid. 

Loe veel:

Retsept siit. Pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR

Pille
postitatud 09.05.2023 20:36

See oli väga-väga mõnus! Tegime esimest korda kokandusringis "Hõbekulp" ja sai kõigil väga kõrged hinded. Meil grillpanni polnud, praadisime tavalisel pannil.