1 suurem või 2 väikest pommut e. baklažaani (u 600 g)
Maitseõli:225 ml oliiviõli
3 hakitud küüslauguküünt
1 riivitud väike sibul
1 tl paprikapulbrit
1 tl soola
Kaste:200 g Kreeka jogurtit
2 tl karripulbrit
2 hakitud küüslauguküünt
2 sl mangotšatnit
2 sl piima vajadusel
Serveerimiseks:hakitud värsket koriandrit
Pane õli kaussi, lisa hakitud küüslauk, riivitud sibul, paprikapulber ja sool. Sega hoolega. Pane baklažaaniviilud ahjuplaadile ja pintselda mõlemalt poolt maitseõliga (või pane lihtsalt baklažaaniviilud maitseõlisse maitsestuma mõneks ajaks).
Kuumuta grillpann keskmisel tulel,
Küpseta baklažaaniviilud grillpannil mõlemalt poolt kuldseks (u 2 minutit + 2 minutit). Tõsta vaagnale.
Kastme jaoks sega jogurt, karripulber, küüslauk, sool ja mangotšatni omavahel hoolega. Kui segu on liiga paks, lisa lusikatäis või paar piima.
Nirista osa kastet baklažaaniviiludele, ülejäänud tõsta kastmekannuga lauale.
Puista peale praetud sibulaid, rosinaid ja värsket koriandrit.
Retsept siit. Pildi tegi Juta Kübarsepp.
See oli väga-väga mõnus! Tegime esimest korda kokandusringis "Hõbekulp" ja sai kõigil väga kõrged hinded. Meil grillpanni polnud, praadisime tavalisel pannil.
Nadiya Hussaini baklažaaniroog
Inspireeritud 1953. a “kroonimiskana” retseptist, sobib vegetaarlastele.