Picanha steak (kuumaõhufritüüris)

Loe picanha kohta lähemalt Nami-Nami sõnastikust.

Kogus
Valmistusviis
Grillimine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 picanha steik sööja kohta

soola ja musta pipart

paar tilka oliiviõli

Valmistamine

Tõsta picanha steak vähemalt 30 minutit enne küpsetamist toatemperatuurile pehmenema. 

Maitsesta steak soola-pipraga, niisuta vähese õliga ja aseta lõikelauale. Võta grilltikk ja lükka see läbi steigi nii, et saad "hobuseraua" (rasvakiht jääb üles/väljapoole. 

Tõsta kuumaõhufritüüri sisse ja küpseta 200C juures umbes 8-10 minutit (picanha on parim, kui see on medium-rare ja medium vahepeal). Siis lase 5 minutit puhata.

Seejärel lõika steik terava noaga viiludeks ja serveeri. 

Loe veel:

Retsept siit. Pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR