Martsipani-kookosekook ananassiga

Mahlane martsipani-kookosekook, mida serveeritakse tükeldatud ananassiga toasoojalt või jahtunult.

Kogus
kaheksale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
25 minutit
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

100 g martsipani

100 g suhkrut

100 g toasooja pehmet võid

1 laimi riivitud koor

2 muna

30 g nisujahu

30 g kookoshelbeid

Lisaks:

0,5 värsket ananassi väikeste kuubikutena

värsket münti

võõrasemaõisi või muid söödavaid lilleõisi

Valmistamine

Riivi martsipan jämedalt. sega kausis suhkru, või ja laimikoorega. Klopi seejärel ükshaaval juurde munad. Sega juurde nisujahu ja kookoshelbed. 

Pane tainas küpsetuspaberiga vooderdatud 18 cm läbimõõduga lahtikäivasse koogivormi. Küpseta 175-kraadises ahjus u 25 minutit või kuni kook on kenasti kuldne. 

Võta kook ahjust välja, lase täielikult jahtuda. 

Kaunista ananassikuubikute, mündilehtede ja võõrasemaõitega. 

Nipid ja soovitused:

  • Võid koogi peale panna ka laimimahlaga tehtud tuhksuhkruvõõba.
  • Soovi korral paku kõrvale ka vanillijäätist.
  • Kõrvale paku dessertveini.

Retsept siit.

LISA KOMMENTAAR