Keedetud seajalad õlle-sinepiglasuuris

Kogus
neljale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

4 seajalga

2 loorberilehte

2 tera vürtspipart

4 tera musta pipart

1 sl soola

1,2 l vett

Glasuur:

2 sl tumedat õlut

2 tl sinepit

1 küüslauguküüs

1 tl mett

Serveerimiseks:

keedetud põldube või läätsi

Valmistamine

Pane seajalad külma vette keema. Vee keema minnes riisu hoolikalt vaht, kui vahtu enam ei teki, lisa maitseained. Keeda tasasel tulel umbes 1,5 tundi, kuni seajalad pn pehmed.

Siis võta puljongist välja ja tõsta ahjuvormi.  

Haki küüslauk ja sega teised glasuuriained omavahel. Pintselda seajalad selle glasuuriga. Küpseta 200-kraadises ahjus 20 minutit, kuni glasuur on mõnusasti kleepuv. 

Serveeri keedetud ubade või läätsedega. 

Loe veel:

Raili Miku retsept ilmus ajakirjas "Oma Maitse" (veebruar 2015), siin mugandatud.

LISA KOMMENTAAR