Särjekotletid

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

500 g särje fileed

2 hakitud sibulat

praadimiseks oliiviõli

4 kuivik- ehk näkileiba

1 dl vahukoort

2 muna

2,5 sl maisitärklist

2-3 sl hakitud murulauku

soola ja valget pipart

Valmistamine

Haki sibul, prae pannil õlis klaasjaks. 

Peenesta näkileivad, sega juurde vahukoor ja lase suures kausis umbes 5 minutit paisuda. 

 Haki särjefileed peeneks (seda võid teha ka köögikombainis). Lisa näkileivasegule. 

Sega hulka ka ülejäänud ained ja sega ühtlaseks. Lase veidike külmkapis maitsestuda. 

Prae väike proovikotlett ja maitsesta vajadusel ülejäänud hakkmassi uuesti. Vormi hakk-kotlettideks ja prae need mõnemalt poolt kenasti kuldpruuniks. 

Loe veel:

Retsept siit. Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.

LISA KOMMENTAAR

Ilse
postitatud 13.04.2023 12:36

Kui on viitsimist neid särgi fileerida, siis lõpptulemus on hea. Kala jahvatasin köögikombainis, siis saab need väikesed luud, mis veel jäänud ka peeneks. Väga head kotletid!