Eemalda värskelt püütud rääbistelt sisikond, natuke kaabi lahti ka kergeid soomuseid.
Aseta kalad sügavale pannile, peale laota ohtralt sibularattaid.
Kalla pannile veidi vett, maitsesta soolaga ja lisa loorberileht. Hauta kala poolvamis.
Siis lisa hapukoort ja võid, kata pann kaanega ja hauta, kuni roog on valmis.
Lisa rohkelt hakitud värsket tilli.
Nipid ja soovitused:
Hapukoore asemel võib kasutada rõõska koort, piima või ehtsat päevalillevõid.
Peipsi Kalapunkt: "Kala on eriti maitsev varajase kartuli ja vähesoolase kurgiga. Kuid eriti nauditav on süüa otse pannilt kastes leiba kalasousti...Külm roog on sama maitsev."
Hautatud rääbised Peipsi kalapunkti moodi
Peipsi Kalapunkt jagas seda retsepti 2020. aastal.