8 dl vett
6 tera vürtspipart
500 g tärkliserikkaid ehk mitte jahuseid kartuleid
2-3 porgandit
300 g külmsuitsutatud tofu juustu (nt jalotofu)
0,5 sl rüpsiõli
0,5 punti tilli
0,25 tl soola
Kuumuta potis vesi, köögiviljapuljongikuubik, vürtspipar ja loorberilehed.
Pese ja koori kartulid ja porgandid. Lõika kartulid tükkideks. Lõika porgandid pikuti pooleks ja seejärel viiludeks. Pese fenkol, lõika pikuti pooleks, eemalda kõva juurepoolne ots ja lõika fenkol seejärel õhukesteks viiludeks.
Lisa köögiviljad potti, keeda 10-15 minutit, kuni need on küpsed.
Patsuta suitsutofu köögipaberiga kuivemaks, siis lõika kuubikuteks. Prae pannil 0,5 sl rüpsiõlis kuldpruuniks.
Haki till. Lisa till, praetud suitsutofukuubikud ja sool potti.
Serveeri näiteks rukkikuklitega.
Retsept siit.
Suitsutofusupp
Suitsutofu annab sellele supile põneva maitse. Meenutab veidi suitsukalasuppi.