Naerivorm peekoniga

Kui võimalik, kasuta panni, mida saab kasutada nii pliidi peal kui ka ahjus.

Kogus
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

50 g võid

140 g suitsutatud peekoni kuubikuid

1 sl tüümianilehekesi

1 suur sibul

1 kg naereid

75 g riivitud juustu

soola ja musta pipart

Valmistamine

Kuumuta ahi 180°C.

Sulata pool võist pannil, lisa peekonikuubikud ja prae mõned minutid. Siis lisa tüümian ja õhukeselt viilutatud sibul ning prae veel 8-10 minutit, kuni sibul on pehme ja peekon kuldpruun. Tõsta sibula-peekoni segu kurnlusikaga kaussi.

Koori naerid, lõika õhukesteks viiludeks. Kui kasutad sama panni, millel peekonit ja sibulat praadisid, siis laota naeriviilud pannile, kihtide vahele poeta praetud sibulat ja peekonit. (Kui Sul ei ole sobivat panni, siis tõsta kihiti väiksemasse ahjuvormi). Maitsesta kihid soola-pipraga.

Kata pann kaanega või fooliumiga ning küpseta ahjus umbes tund aega, kuni naeris on läbi küpsenud.

Lase 5 minutit vormis jahtuda, siis kummuta serveerimisalusele või serveeri vormist.

Loe veel:

Pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR