Tsaari pliinid

Kohevad pärmiga kergitatud tatrajahupliinid.

Kogus
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Suupiste
Lisategevused

Koostisosad

15 g pärmi

5 dl piima

300 g tatrajahu

150 g nisujahu

50 g võid

50 g hapukoort

3 muna - eralda munavalged ja -kollased

soola

suhkrut

1 dl 35% rõõska koort

Praadimiseks:

võid

Valmistamine

Sega pärm mõne lusikatäie leige piimaga ja lisa ülejäänud piimale. Sega juurde tatrajahu ja lase tund aega kerkida.
Lisa nisujahu ja või ning hapukoorega segatud munakollased. Maitsesta soola ja suhkruga.
Sega, kuni tainas lööb lusikast lahti ja lase veel paar tundi kerkida.
Siis lisa ettevaatlikult segades vahustatud rõõsk koor ja munavalged.
Lase veerand tundi seista ja prae võiga määritud pliinipannil.

Pildi tegi KAIRIT.
LISA KOMMENTAAR

Kairit
postitatud 12.03.2010 10:26

Vene õhtu raames tegin tatrapliine. Sõime neid hapukoore ja kalamarjaga ning teise variandina seenesalatiga.

Pliinike
postitatud 22.07.2014 00:46

Tegin neid pliine oma külalistele, kõik olid väga rahul ja mõnulesid, aitäh selle suurepärase retsepti eest...