2 viilu palaleiba e. koorikleiba
1 sl võid
1 keskmise suurusega ahjus röstitud või keedetud peet
100 g toasooja toorjuustu
1 tl Dijoni sinepit või mädarõigast
soola ja musta pipart
100 g VIČI suitsumaitselist või klassikalist heeringafileed
poolt viilutatud punast sibulat või šalottsibulat
2 keedetud muna
Valmista esmalt peedikreem. Selleks tõsta purustajasse tükeldatud keedetud peet. Lisa toasoe toorjuust ja sinep. Maitsesta soola ja pipraga ning töötle ühtlaseks kreemiks. Sinepi asemel võid kasutada ka mädarõigast, mis siia kooslusesse ka väga hästi sobib.
Rösti palaleibasid pooled vastamisi rösteris. Jahuta ja määri siis leibadele võid.
Tõsta leibadele peedikreemi. Sinna peale säti heeringafileed, sibularattaid, kappareid ja maitserohelist.
Nirista peale veidi oliiviõli ja viimistle paari keeru musta pipraga. Serveeri kohe.
Retsept siit, Tuuli Mathiseni pilt ja retsept.
Peedi-heeringavõileib
See on üks hästi mõnusa maitsekooslusega ja ka silmailu pakkuv võileib, kus lisaks heeringale ja leivale maitset andmas veel peedi-toorjuustukreem ja keedetud muna. Kogu seda kooslust aitavad veel hapukassoolaste maitsepungadena ilmestada kapparid. Selle võileiva idee on näpatud taanlaste toidulaualt, kus sarnase kooslusega võileiba nimetatakse Smørrebrød ja seda pakutakse sageli ka tänavatoiduna.