Peedi-heeringavõileib

See on üks hästi mõnusa maitsekooslusega ja ka silmailu pakkuv võileib, kus lisaks heeringale ja leivale maitset andmas veel peedi-toorjuustukreem ja keedetud muna. Kogu seda kooslust aitavad veel hapukassoolaste maitsepungadena ilmestada kapparid. Selle võileiva idee on näpatud taanlaste toidulaualt, kus sarnase kooslusega võileiba nimetatakse Smørrebrød ja seda pakutakse sageli ka tänavatoiduna.

Kogus
kahele
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

2 viilu palaleiba e. koorikleiba

1 sl võid

1 keskmise suurusega ahjus röstitud või keedetud peet

100 g toasooja toorjuustu

1 tl Dijoni sinepit või mädarõigast

soola ja musta pipart

100 g VIČI suitsumaitselist või klassikalist heeringafileed

poolt viilutatud punast sibulat või šalottsibulat

2 keedetud muna

hakitud tilli või murulauku

kappareid

oliiviõli

Valmistamine

Valmista esmalt peedikreem. Selleks tõsta purustajasse tükeldatud keedetud peet. Lisa toasoe toorjuust ja sinep. Maitsesta soola ja pipraga ning töötle ühtlaseks kreemiks. Sinepi asemel võid kasutada ka mädarõigast, mis siia kooslusesse ka väga hästi sobib.

Rösti palaleibasid pooled vastamisi rösteris. Jahuta ja määri siis leibadele võid.

Tõsta leibadele peedikreemi. Sinna peale säti heeringafileed, sibularattaid, kappareid ja maitserohelist.

Nirista peale veidi oliiviõli ja viimistle paari keeru musta pipraga. Serveeri kohe.

 

Loe veel:

Retsept siit, Tuuli Mathiseni pilt ja retsept.

LISA KOMMENTAAR