Pokaalidessert valge šokolaadiga

Pokaalidessert krõbeda purusegu, valge šokolaadi vahu ja murakatega.

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

Valge šokolaadi vaht:

100 g valget šokolaadi

2 munakollast

3 dl 35% rõõska koort ehk vahukoort

Purusegu:

6 purustatud Digestive-küpsist

1 sl kookoshelbeid

1 tl jahvatatud kardemoni

1 tl jahvatatud kaneeli

veidi riivitud laimikoort

Peale:

värskeid või sulatatud murakaid

Valmistamine

Purusegu jaoks kuumuta pannil 1 sl võid, lisa küpsisepuru ja kookoshelbed, kardemon ja kaneeli. Prae kergelt läbi, kuni segu on mõnusasti krõbe. SIis lase jahtuda, sega juurde riivitud laimikoor.

Jaoga purusegu 6 magustoidupokaali põhjale.

Valge šokolaadi vahu jaoks tükelda šokoalad ja sulata ettevaatlikult vesivannis või mikrolaineahjus. Lase veidi jahtuda, siis klopi hulka munakollased. Seejärel sega juurde vahukoort. 

Kalla segu jahtunud küpsisepurupõhjale magustoidupokaalides. Pane vähemalt 3 tunniks külmkappi tahenema. 

Serveerimisel jaota peale murakad. 

Retsept mugandatud siit.

LISA KOMMENTAAR