Kalamarja-tort

Üks võimalikke viise kalamarja serveerimiseks.

Kogus
kaheteistkümnele
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

6 keedetud muna

2 sl hapukoort

2 sl majoneesi

soola

2 dl hakitud punast sibulat (pese ja nõruta)

225 g toasooja toorjuustu

0.8 dl peenelt hakitud murulauku

56 g musta kalamarja

Serveerimiseks:

soolaküpsiseid ehk kreekereid

Valmistamine

Haki keedetud munad, sega hapukoore ja majoneesiga, maitsesta soolaga. 

Määri 15 cm läbimõõruga ümmargune vorm kergelt õliga või vooderda toidukilega. Tõsta vormi põhja munasegu, suru kergelt kokku. 

Siis puista peale kiht punast sibulat. 

Sega kausis toorjuust ja murulauk, siis tõsta see sibulakihile ja suru kergelt kokku. 

Kõige peale tõsta kiht kalamarja. 

Pane 2 tunniks külmkappi. Siis tõsta ettevaatlikult serveerimisalusele ja serveeri kreekeritega. 

Nipid ja soovitused:

  • Vali must kalamari vastavalt rahakotile/võimalusele. Algretseptis oli soovitatud luitstuurlaste marja (ingl. k. paddlefish) 

Retsept siit.

LISA KOMMENTAAR