Salven silakat

"Salven silakat" on Helsingis asuva Salve restorani hittroog, mis on eriti populaarne Jaapani turistide seas. Rukkipaneeringus räimed praetakse või-rüpsiõlisegus krõbedaks ning neid serveeritakse kartulipudru ja marineeritud kurkidega.

Kogus
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

45 puhastatud räime

8 sl rukkijahu

soola ja musta pipart

punt tilli

1 sidrun sektoritena

Praadimiseks:

rüpsiõli ja

võid

Valmistamine

Kasta räimed rukkijahusse. Prae kalad rohke või-rüpsiõli segus küpseks ja krõbedaks. Maitsesta soola-pipraga. 

(Salve restoranis maitsestatakse kalad Salve kalamaitseainega, mille retsept on muidugi salajane. Kasuta soovi korral meelepärast kalamaitseainesegu). 

Serveeri tilli, sidrunisektori, marineeritud kurgi viilude ja kartulipudruga

Loe veel:

Retsept siit. Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.

LISA KOMMENTAAR