Valmista esmalt küüslaugu-confit (või kasuta selle retsepti järgi tehtud varianti). Lõika puhastatud küüslauguküüntel "juurepoolsest" otsast viiluke ära. Pane küüned väikesesse potti, kalla peale õli. Kuumuta tasasel tulel aeglaselt, nii et vaid üksikud mullikesed susiseksid, aga õli ei keeks. Jätka tasasel tulel kuumutamist umbes 30-35 minutit, kuni küüslaugud on kergelt kuldsed ja nii pehmed, et need saaks lusikaseljaga katki vajutada.
Tõsta pott tulelt ja lase küüslaugul 15 minutit jahtuda. Siis tõsta küüned kurnlusika abil purki. (Soovi korral säilita kuni 1 nädal külmkapis või kuni 6 kuud sügavkülmas).
Õli kurna läbi peene sõela teise purki - küüslauguõli võid kasutada mujal. (Soovi korral säilita kuni 4 päeva külmkapis või kuni 6 kuud sügavkülmas).
Maitsevõi jaoks suru väikeses kausis küüslauguküüned pastaks, sega juurde või ja hakitud petersell. Maitsesta soolaga ning sega ühtlaseks.
Küüslaugukonfii-või
Lihtne määrdevõi, mis sobib krõbedale saiale, röstitud köögiviljadele, keedetud kartulitele, keedetud krevettide või steigi juurde.