paar ilusat suurt küüslaugumugulat
külmpressitud oliiviõli
Kuumuta ahi 125°C.
Koori küüslauguküüned, pane väikese ahjuvormi või -poti sisse. Kalla peale nii palju õli, et küüslauguküüned on üleni kaetud. Kata pott kaanega.
Küpseta 125-kraadises ahjus umbes 2 tundi, kuni küüslauguküüned on pehmed ja kuldsed.
Võta ahjust välja, lase jahtuda. Pane õhukindlasse purki ja säilita külmkapis kuni 2 nädalat.
Enne serveerimist lase toatemperatuuril veidi soojeneda.
Pane kooritud küüslauguküüned väikesesse potti, lisa õli. Kuumuta tasasel tulel, kuni õli kergelt värelema hakkab, siis lase hästi tasasel tulel 30-40 minutit pehmeneda. Sega aeg-ajalt.
Võta pott tulelt, lase jahtuda.
PIldi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.
Küüslaugu confit
Säilita küüslaugukonfiid (Ail confit à l'huile d'olive) õlis kindlasti külmkapis, mitte toatemperatuuril (botulismioht!)