Küüslaugu confit

Säilita küüslaugukonfiid (Ail confit à l'huile d'olive) õlis kindlasti külmkapis, mitte toatemperatuuril (botulismioht!)

Kogus
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

paar ilusat suurt küüslaugumugulat

külmpressitud oliiviõli

Valmistamine

Tee ahjus:

Kuumuta ahi 125°C.

Koori küüslauguküüned, pane väikese ahjuvormi või -poti sisse. Kalla peale nii palju õli, et küüslauguküüned on üleni kaetud. Kata pott kaanega. 

Küpseta 125-kraadises ahjus umbes 2 tundi, kuni küüslauguküüned on pehmed ja kuldsed. 

Võta ahjust välja, lase jahtuda. Pane õhukindlasse purki ja säilita külmkapis kuni 2 nädalat. 

Enne serveerimist lase toatemperatuuril veidi soojeneda. 

Tee pliidi peal:

Pane kooritud küüslauguküüned väikesesse potti, lisa õli. Kuumuta tasasel tulel, kuni õli kergelt värelema hakkab, siis lase hästi tasasel tulel 30-40 minutit pehmeneda. Sega aeg-ajalt.

Võta pott tulelt, lase jahtuda. 

Kasutamine:

  • Suru röstsaia või crostini viilule katki.
  • Sega dipikastme hulka
  • Sega hummuse hulka
  • Lisa kartulipudrule
  • Lisa salatikastmele (nt vinegretile)
  • Puista pitsa peale

PIldi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.

LISA KOMMENTAAR