Spargelkapsasupp sinihallitusjuustusaiadega

Rõõsk koor mahendab supi maitset. Sinihallitusjuustuga kruoonid võid puistada supi peale või pakkuda kõrvale.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
30 minutit
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

500 g spargelkapsast e. brokolit

1 sibul

1 küüslauguküüs

2 jahusemat kartulit

1 l vett

2 köögiviljapuljongikuubikut

2,5 dl toidukoort

1 sl valgeveiniäädikat

140 g sinihallitusjuustu

4 viilu juuretisesaia (à 75 g)

punt peterselli

soola ja musta pipart

oliiviõli

Valmistamine

Lülita sisse grillahi.

Lõika spargelkapsas õisikuteks. Koori ja haki sibul ja küüslauk. Koori ja tükelda kartul.

Kuumuta potis 1 sl õli. Lisa spargelkapsas, sibul, küüslauk ja kartulid ning prae umbes 5 minutit. 

Kalla potti liiter vett, lisa murendatud puljongikuubikud, 1 tl soola ja julgelt musta pipart. Kuumuta keemiseni ja keeda 10 minutit.

Püreesta supp kergelt saumikseri abil. Sega juurde toidukoor ning maitsesta u 1 sl veiniäädikaga. 

Lõika sinihallitusjuust viiludeks, aseta saiaviiludele. Tõsta saiad küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpseta kuumas ahjus või grillelemendi all umbes 3 minutit. Lõika saiad kuubikuteks ja puista supile või serveeri supi kõrvale. 

Jaota supp taldrikutesse. Nirista peale 1 sl oliiviõli, puista peale peterell.

Loe veel:

Retsept siit.

LISA KOMMENTAAR