Vokitud portulak

Aasiapärane vokitud portulak sobib nii eelroaks kui ka lisandiks.

Kogus
ühele
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
5-6 minutit
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

120 g pestud portulakki

1-2 sl oliiviõli

1 tl hakitud küüslauku

1 tl sojakastet

soola ja musta pipart

Valmistamine

Pese portulak külma veega, siis nõruta hoolega (soovi korral kuivata salatispinneris). 

Kuumuta vokkpann tuliseks. Lisa õli ja hakitud küüslauk ning sega, kuni küüslauk on kergelt kuldne.

Lisa portulak ja kuumuta segades paar minutit.

Lisa sojakaste ja sega läbi. Maitsesta soola-pipraga ja jätka kuumutamist, kuni portulak on mõnusalt krõmpspehme või pehme.

Serveeri. 

Nipid ja soovitused:

  • Vokkpanni asemel võid kasutada ka suurt praepanni.
  • Gluteenivaba dieedi korral kasuta gluteenivaba märgistusega Tamari sojakastet.
  • Kui soovid maitseküllasemat rooga, siis maitsestamiseks sobiksid veel valge pipar, Hiina viievürtsisegu, seesamiõli.

Loe veel:

Retsept siit.

LISA KOMMENTAAR