Lambaseenikulasanje

Lambaseenik on mahedamaitseline ja kupatamist mittevajav seen, sobib hästi hapendamiseks. Siin on need pandud kanalasanje sisse.

Kogus
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

250 g (värskeid) lasanjeplaate

Seene-kanakaste:

400 g värskeid lambaseenikuid

2 hakitud šalottsibulat

2 sl võid

300 g kanafileeribasid

200 g lehtkapsast

400 g basiilikuga maitsestatud tomatikastet või purustatud tomateid basiilikuga

0,5 dl vett

2 sl kontsentreeritud tomatipastat

1 tl suhkrut

soola ja musta pipart

Juustukaste:

6 dl piima

4 sl nisujahu

3 dl riivitud juustu

Valmistamine

Puhasta lambaseenikud, tükelda. Koori ja haki šalottsibulad. Prae seened ja sibul pannil 2 sl võis kuldseks ja klaasjaks. Siis tõsta pannilt kõrvale. 

Prae samal pannil ribadeks lõigatud kanafileed kenasti kuldseks. 

Pese lehtkapsalehed, rebi rootsud ära. Haki lehed peeneks, siis lisa koos tomatikastme või -konserviga pannile kana juurde. Kalla tomatipurki 0,5 dl vett, loksuta ja kalla "loputusvesi" pannile. 

Lisa tomatipasta, teelusiikatäis soola, teelusikas suhkrut ja u 0,5 tl musta pipart. Kuumuta keemiseni, siis tõsta pann tulelt. Sega juurde seenesegu.

Kuumuta ahi 200C. 

Kuumuta paksupõhjalises potis 4 dl piima. Sega 2 dl piima ja 4 sl jahu tassis omavahel, siis nirista see vispeldades kuuma piima hulka. Lase tasasel tulel podiseda 10 minutit, pidevalt segades. Siis sega hulka 2 dl riivjuustu. 

Määri ahjuvorm võiga. Tõsta põhja veerand seene-kanakastmest ja veerand juustukastmest. Siis kiht lasanjeplaate, siis jälle kiht kastmeid, siis lasanjeplaadid, siis kiht kastmeid ja kõige peale lasanjeplaadid ja ülejäänud kastmed (ehk 4 kihti kastmeid ja 3 kihti lasanjeplaate). Kõige peale puista ülejäänud riivjuust. 

Küpseta 200-kraadise ahju keskosas 25-30 minutit. Võta valmis lasanje ahjust välja ja lase enne serveerimist veidi taheneda. 

Loe veel:

Retsept siit (Kotiliesi 17/2020).

LISA KOMMENTAAR