250 g (värskeid) lasanjeplaate
Seene-kanakaste:400 g värskeid lambaseenikuid
2 hakitud šalottsibulat
2 sl võid
300 g kanafileeribasid
200 g lehtkapsast
400 g basiilikuga maitsestatud tomatikastet või purustatud tomateid basiilikuga
0,5 dl vett
2 sl kontsentreeritud tomatipastat
1 tl suhkrut
soola ja musta pipart
Juustukaste:6 dl piima
4 sl nisujahu
3 dl riivitud juustu
Puhasta lambaseenikud, tükelda. Koori ja haki šalottsibulad. Prae seened ja sibul pannil 2 sl võis kuldseks ja klaasjaks. Siis tõsta pannilt kõrvale.
Prae samal pannil ribadeks lõigatud kanafileed kenasti kuldseks.
Pese lehtkapsalehed, rebi rootsud ära. Haki lehed peeneks, siis lisa koos tomatikastme või -konserviga pannile kana juurde. Kalla tomatipurki 0,5 dl vett, loksuta ja kalla "loputusvesi" pannile.
Lisa tomatipasta, teelusiikatäis soola, teelusikas suhkrut ja u 0,5 tl musta pipart. Kuumuta keemiseni, siis tõsta pann tulelt. Sega juurde seenesegu.
Kuumuta ahi 200C.
Kuumuta paksupõhjalises potis 4 dl piima. Sega 2 dl piima ja 4 sl jahu tassis omavahel, siis nirista see vispeldades kuuma piima hulka. Lase tasasel tulel podiseda 10 minutit, pidevalt segades. Siis sega hulka 2 dl riivjuustu.
Määri ahjuvorm võiga. Tõsta põhja veerand seene-kanakastmest ja veerand juustukastmest. Siis kiht lasanjeplaate, siis jälle kiht kastmeid, siis lasanjeplaadid, siis kiht kastmeid ja kõige peale lasanjeplaadid ja ülejäänud kastmed (ehk 4 kihti kastmeid ja 3 kihti lasanjeplaate). Kõige peale puista ülejäänud riivjuust.
Küpseta 200-kraadise ahju keskosas 25-30 minutit. Võta valmis lasanje ahjust välja ja lase enne serveerimist veidi taheneda.
Retsept siit (Kotiliesi 17/2020).
Lambaseenikulasanje
Lambaseenik on mahedamaitseline ja kupatamist mittevajav seen, sobib hästi hapendamiseks. Siin on need pandud kanalasanje sisse.