5 dl ehk u 150 g puhatatud ja tükeldatud pihkaseid liimikuid
1 väike porru
2 sl võid
150 g crème fraîche'i
1 tl kanget sinepit (nt Dijoni)
2 dl vett
soola ja valget pipart
1 dl hakitud värsket peterselli
Lisaks:500 g ahvenafileesid
soola ja musta pipart
4 sl võid
2 sl oliiviõli
1 sl sidrunimahla
Eemalda liimikutelt limakiht juba metsas (kui seen pikuti pooleks lõigata, on seda lihtne teha). Pane paar ilusamat seent kõrvale, haki ülejäänud seened.
Lõika porru pikuti pooleks, pese ja lõika õhukesteks viiludeks.
Sulata pannil või. Lisa seened ja prae neid 5 minutit. Lisa porru ja prae veel 5 minutit, kuni porru ja seened on pehmed.
Lisa pannile koor ja sinep, siis vesi ja kuumuta keemiseni. Lase 10 minutit podiseda, kuni kaste pakseneb.
Maitsesta kaste soola ja pipraga, viimasena lisa hakitud petersell.
Kontrolli, et ahvenafileedel pole luid, siis maitsesta soola-pipraga. Kuumuta teisel praepannil või vahutamiseni, siis lisa õli. Prae kalafileed pannil mõlemalt poolt kuldseks - väiksematel kulub selleks 1-2 minutit, suurematel 3-4 minutit ühelt poolt ja sama kaua teiselt poolt.
Maitsesta kalafileed sidrunimahlaga.
Serveeri praetud ahvenafileesid liimiku-porrukastmega, kõrvale võid pakkuda praetud rediseid.
Retsept siit.
Liimiku-porrukaste praetud ahvena juurde
Pihkase liimiku ja porrulaugu kaste sobib nt praetud ahvena juurde. Praetud pihkane liimik maitseb üsna "lihaselt", nii et valmis roog on peaaegu nagu surf & turf.