Safraniga kalasupp

Selles Claudia Rodeni supiretseptis kohtuvad Lõuna-Prantsusmaa maitsed. Kasuta meelepärast kalafileed - või näiteks kala ja krevette. Serveeri röstitud nisuleivaga.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

3 sl oliiviõli

1 hakitud sibul

3 hakitud küüslauguküünt

1 viilutatud porru

1 viilutatud sellerivars

250 ml kuiva valget veini

500 ml vett

soola ja valget pipart

7 cm pikkune lai apelsinikooreriba

1 kooritud ja kuubikuteks lõigatud kartul (u 200 g)

0,5 tl safraniniidikesi

600 g nahata kalafileed - nt

turska või kiltturska ehk pikšat

merikuradisaba või heiki e. merluusi

150 ml 35% rõõska koort ehk vahukoort

Valmistamine

Kuumuta õlis uures potis. Lisa hakitud sibul, küüslauk, porru ja varsseller ja kuumuta tasasel tulel, kuni köögiviljad on pehmed ja kergelt kuldsed. 

Kalla potti valge vein ja vesi. Maitsesta kergelt soola-pipraga, lisa apelsinikooreriba. Lase 10 minutit podiseda. 

Lisa kartulikuubikud ja keeda 20 minutit (kui supp liialt kuivale jääb, lisa vett). 

Lisa safran ja kalafilee ning keeda tasasel tulel 8-10 minutit või kuni kalafilee muutub läbikumavaks. Lõika kala tükkideks. 

Eemalda apelsinikooreriba.

Lisa rõõsk koor, kuumuta 1-2 minutit. Serveeri kuumalt. 

NIpid ja soovitused:

  • Asenda 200 g kalafileest kooritud krevettidega. Lisa need potti enne rõõska koort. 

Retsept siit (Claudia Roden "Invitation to Mediterranean Cooking").

LISA KOMMENTAAR