3 sl oliiviõli
1 hakitud sibul
3 hakitud küüslauguküünt
1 viilutatud porru
1 viilutatud sellerivars
250 ml kuiva valget veini
500 ml vett
soola ja valget pipart
7 cm pikkune lai apelsinikooreriba
1 kooritud ja kuubikuteks lõigatud kartul (u 200 g)
0,5 tl safraniniidikesi
600 g nahata kalafileed - nt
turska või kiltturska ehk pikšat
Kuumuta õlis uures potis. Lisa hakitud sibul, küüslauk, porru ja varsseller ja kuumuta tasasel tulel, kuni köögiviljad on pehmed ja kergelt kuldsed.
Kalla potti valge vein ja vesi. Maitsesta kergelt soola-pipraga, lisa apelsinikooreriba. Lase 10 minutit podiseda.
Lisa kartulikuubikud ja keeda 20 minutit (kui supp liialt kuivale jääb, lisa vett).
Lisa safran ja kalafilee ning keeda tasasel tulel 8-10 minutit või kuni kalafilee muutub läbikumavaks. Lõika kala tükkideks.
Eemalda apelsinikooreriba.
Lisa rõõsk koor, kuumuta 1-2 minutit. Serveeri kuumalt.
Retsept siit (Claudia Roden "Invitation to Mediterranean Cooking").
Safraniga kalasupp
Selles Claudia Rodeni supiretseptis kohtuvad Lõuna-Prantsusmaa maitsed. Kasuta meelepärast kalafileed - või näiteks kala ja krevette. Serveeri röstitud nisuleivaga.