Kukeseene-suitsulõhesupp

Värske kukeseene ja külmsuitsulõhe sügisene kooslus.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

5 dl värskeid kukeseeni

1-2 sibulat

1 sl võid

1 l köögiviljapuljongit

500 g kartuleid

100 g külmsuitsulõhet

värsket peterselli

2 dl toidukoort või kohvikoort

soola ja musta pipart

Valmistamine

Puhasta kukeseened, tükelda ja pane potti. Kuumuta, kuni seentewste eraldunud vedelik on haihtunud. 

Siis lisa või ja hakitud roheline sibul. 

Lisa köögiviljapuljong ja tükeldatud kartulid. Keeda, kuni kartulid on küpsed.

Lisa rõõsk koor. 

Lisa tükeldatud külmsuitsulõhe ja hakitud petersell. Maitsesta soola-pipraga. 

Retsept mugandatud siit.

LISA KOMMENTAAR

Pille
postitatud 26.09.2022 18:48

Väga maitsev supp ja lihtne teha!