Marineeritud sibul jõhvikatega

Magushapud marineeritud sibulad sobivad hästi roogade kaunistamiseks või siis juustulauale.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

1 dl e. 85 g suhkrut

1 dl veiniäädikat

2 punast sibulat (u 150 g)

0,5 dl kuivatatud jõhvikaid

Kaunistuseks:

värsket rosmariini

Lisaks:

200 g köömnetega juustu (Riberhus® ML 25% (45+) med kommen)

200 g röstitud rukkileiba

Valmistamine

Kuumuta potis suhkur ja äädikas keemiseni. Lisa sibulad ja keeda 2-3 minutit. 

SIis võta sibulad kurnlusikaga välja ja tõsta hoolikalt pestud purki. 

Tõsta kuumust ja keeda suhkru-äädikaleem kergelt kokku, kuni seda on ca 1 dl. Kalla sibulatele, lisa jähvikad ja sega läbi.

Nipid ja soovitused:

  • Jõululikuma versiooni jaoks lisa vürtspipart, nelki, kardemonikupraid ja tähtaniisi.
  • Sibulad säilivad kinnises purgis külmkapis kiuni 2 nädalat. 

Retsept siit.

LISA KOMMENTAAR