Oi-Naengguk

Korea köögist pärit külmsupp 오이냉국 vetikate ja värske kurgiga - tõeliselt jahutav kuumal suvepäeval.

Kogus
kolmele
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
15 minutit
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

1 värske kurk (u 2,5 dl ribastatuna)

1 g kuivatatud ribastatud wakame merevetikat (Undaria pinnatifida, korea k. miyeok)

1 roheline sibul

3,75 dl vett

Maitsesegu:

2 sl sojakastet (jin ganjang)

4 sl riisiäädikat

2 sl suhkrut

soola

1 tl gochugaru tšillit

1 tl seesamiseemneid

Valmistamine

Pane wakame-ribad (miyeok) leigesse vette ligunema u 10 minutiks. 

Sega maitsesegu ained omavahel, siis sega veega.

Lõika kurk julienne-ribadeks (peaks olema u 2,5 dl ribasid). Lisa maitseleemele. 

Lõika roheline sibul viiludeks, lisa supile koos tšillipulbri ja seesamiseemnetega. 

Pane külmkappi ootele. 

Vahetult enne serveerimist sega juurde jääkuubikud. Serveeri väikestest supinõudest. 

Nipid ja soovitused:

  • Seda suppi serveeritakse kuumadel suvepäevadel väikestest supikaussidest. 
  • Jääkuubikud lisatakse vahetult enne serveerimist, et supp külm püsiks. Kuna jääkuubikud sulades lahjendavad suppi, siis tuleks supisegu julgelt maitsestada. 

​Loe veel:

Retsept mugandatud siit ja siit.

LISA KOMMENTAAR