700 g saledamaid porgandeid
600 g kollast peeti
300 g pastinaaki
3 tavalist sibulat või punast sibulat
3 sl oliiviõli
soola ja musta pipart
150 g värskeid või külmutatud kukeseeni
2 sl võid
Kaste:pool potti tilli
0,5 sl terasinepit
0,5 sl sidrunimahla
0,5 tl suhkrut
0,5 dl oliiviõli
Peale:50 g riivitud Västerbottensost® juustu
värsket tilli
Kuumuta ahi 225C.
Koori porgandid, peedid ja pastinaagid ja lõika tükkideks. Koori sibul, lõika sekotirteks. Aseta ahjuplaadile, sega juurde õli, 2 tl soolahelbeid ja u 0,25 tl musta pipart. Sega kõik hoolega läbi.
Küpseta 225-kraadise ahju keskosas umbes 35 minutit või kuni köögiviljad on kenasti kuldpruunid ja küpsed.
Kastme jaoks haki till peeneks. Vispelda sinep, sidrunimahl ja suhkur omavahel, siis vispelda peene joana juurde õli, kuni kaste pakseneb. Sega juurde till ja maitsesta soolaga parajaks.
Sega kaste kuumade köögiviljade hulka, laota kõik suurele vaagnale.
Prae puhastatud kukeseened pannil võis kuldseks. Maitsesta soola-pipraga. Puista salatile.
Riivi peale Västerbottensost juust. Puista peale veidi tillivõrseid.
Serveeri.
Retsept siit.
Juurviljad tillikastme ja kukeseentega
Maitseküllane ja toitev soe salat.