Juurviljad tillikastme ja kukeseentega

Maitseküllane ja toitev soe salat.

Kogus
neljale kuni kuuele
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

700 g saledamaid porgandeid

600 g kollast peeti

300 g pastinaaki

3 tavalist sibulat või punast sibulat

3 sl oliiviõli

soola ja musta pipart

150 g värskeid või külmutatud kukeseeni

2 sl võid

Kaste:

pool potti tilli

0,5 sl terasinepit

0,5 sl sidrunimahla

0,5 tl suhkrut

0,5 dl oliiviõli

soola

Peale:

50 g riivitud Västerbottensost® juustu

värsket tilli

Valmistamine

Kuumuta ahi 225C.

Koori porgandid, peedid ja pastinaagid ja lõika tükkideks. Koori sibul, lõika sekotirteks. Aseta ahjuplaadile, sega  juurde õli, 2 tl soolahelbeid ja u 0,25 tl musta pipart. Sega kõik hoolega läbi. 

Küpseta 225-kraadise ahju keskosas umbes 35 minutit või kuni köögiviljad on kenasti kuldpruunid ja küpsed.

Kastme jaoks haki till peeneks. Vispelda sinep, sidrunimahl ja suhkur omavahel, siis vispelda peene joana juurde õli, kuni kaste pakseneb. Sega juurde till ja maitsesta soolaga parajaks. 

Sega kaste kuumade köögiviljade hulka, laota kõik suurele vaagnale. 

Prae puhastatud kukeseened pannil võis kuldseks. Maitsesta soola-pipraga. Puista salatile.

Riivi peale Västerbottensost juust. Puista peale veidi tillivõrseid.

Serveeri. 

Loe veel:

Retsept siit.

LISA KOMMENTAAR